ruptura de menisc

Blidaru Nicoleta in 24 Feb 2016 8:58 Categorie Ortopedie

Buna ziua.
M-am trezit brusc intr-o dimineata ca ma doare genunchiul drept. In cateva zile nu am mai putut pune piciorul jos. Am fost la ortopedie si mi s-a spus ca am ruptura de menisc. Am luat tratament cu Arcoxia, Doreta si Piascledine si m-am uns cu un unguent, plus gheata si tinut piciorul in sus si m-a lasat durerea. Acum am facut o luna si resimt o vaga durere la genunchi. Problema este ca durerea migreaza, cand intr-o parte , cand in alta, cand sub rotula, cand deasupra. Imi e mai greu cand urc sau cobor scari.
Am facut RMN si concluzia a fost: leziune grad 2 corn posterior menisc intern si leziune acuta minima de colateral intern, fara ruptura fibrilara.
As dori sa stiu daca se poate face ceva pentru a scapa de interventia chirurgicala, daca exista un tratament, exercitii fizice de recuperare, etc. Mentionez ca am 40 de ani.Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc mult. Nicoleta

4 răspunsuri

- 24 Feb 2016 10:50

Buna ziua , 
Inteleg ca la consultatia de ortopedie ati primit o singura optiune ptr. rezolvarea durerilor dupa tratamentul  medicamentos , respectiv operatia . 
Este o decizie dificila . De ce nu consultati tot un ortoped ptr. o a doua opinie . 

- 24 Feb 2016 11:03

Din pacate am intrebat si al doilea ortoped. Fara macar sa ma consulte, mi-a spus clar operatie. Oare diagnosticul e atat de evident, ori am nimerit eu unde nu trebuia. In caz contrar, v-as ruga mult sa imi dati o sugestie unde sau cu cine sa ma consult. Multumesc anticipat.

- 24 Feb 2016 12:27

Buna ziua , 
Incercati sa vedeti ce opinie are un medic de recuperare .

- 24 Feb 2016 12:33

Ati fost foarte succint, dar mi-ati indicat o directie. Multumesc.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde