Tuse seaca si senzatia de sufocare, gastrita

serbans2006 in 18 Aug 2014 13:17 Categorie Alergii

Buna ziua,
De mai bine de o luna de zile sotul meu tuseste f.urat si des dupa care se sufoca (nu mai primeste aer timp de 5-10 sec) in special noaptea. A fost la doctorul de familie si I s-a spus ca este de la aerul conditionat din masina.A facut film la plamani dar nu are nimic ,a fost banuit de astm dar nu este.I s-a prescris in prima faza Eurespal ,Sinupret si Aerius. Dupa o saptamana s-a agravat si I s-a prescris Drill (incepuse sa il doara si gatul-cred ca s-a iritat),Aerius,Sinupret pastille (2 pastille de 3 ori/zi)si Rodrin.S-a amliorat putin dar nesemnificativ motiv ptr.care I s-a prescris un alt antibiotic Claritromicina (sper sa nu gresesc ..nu mai am reteta) si a continuat si cu celelalte.Aluat acest antibiotic timp de 2 zile si l-a oprit la sfatul medicului deoarece avea arsuri si greata de la stomac.Saptamana trecuta a fost din nou la doctor si deoarece nu este vindecat I s-a prescris antibioticul Augmentin tablete si a continuat si cu celelalte.Tusea nu mai este asa de frecventa ,s-a transformat in tuse seaca dar starea de sufocare persista.Astazi a fost din nou la doctor si I s-a spus ca secretia care o are este din stomac(ca are un fel de gastrita-si pentru a o diminua I s-a prescris Helides 20 mg)si I s-a spus sa continue doar cu Sinupret.Va rog daca se poate un sfat la cele descries mai sus.Multumesc.

6 răspunsuri

- 18 Aug 2014 16:45

Buna ziua,
Sotul Dvs. are probleme cu greutatea, este supraponderal?
Se confrunta cu urmatoarele simptome: durere in capul pieptului, senzatie de arsura dupa masa sau atunci cand se intinde in pat, ragaiala (eructatii) frecventa sau balonare? 

- 19 Aug 2014 15:36

Buna ziua,
Sotul are 1.77 - 1.78 inaltime si 88-89 kg
Nu are dureri in capul pieptului,senzatii de arsura cateodata,ragaieli frecvente da (de fiecare date dupa ce tuseste pentru ai reveni respiratia trebuie sa ragaie),balonare cateodata.
In asteptarea raspunsului dvs.,va doresc o zi buna in continuare.

- 19 Aug 2014 18:51

Buna ziua,
Simptomele pe care le prezinta sotul Dvs. sunt caracteristice pentru o afectiune care se numeste boala de reflux gastroesofagian. Va recomand sa consultati un medic gastroenterolog pentru mai multe investigatii si tratamentul corespunzator in functie de severitatea refluxului.

- 19 Aug 2014 19:06

Aveti mai multe informatii despre refluxul gastroesofagian in urmatorul articol:
http://consultadoctorul.ro/articole-medicale/cauzele-si-tratamentul-bolii-de-reflux-gastroesofagian/

- 20 Aug 2014 9:47

Va multumesc frumos pentru sfat.
O zi frumoasa in continuare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde