riscant?

vivian in 28 Ian 2015 21:53 Categorie Boli infectioase

Buna seara,

Mama mea, de curand a fost la un salon cosmetic unde s-a pensat.
Majoritatea nu obisnuiesc sa sterilizeze acele pensete, iar in timpul pensatului, cand se smulg firele de par, uneori da si putin sangele in locul unde a fost smuls un fir.
Pensetele sunt folosite de la o persoana la alta si cosmeticienele doar sterg cu o discheta de vata imbibata in spirt acea zona in timpul pensatului.
Daca da sangele la radacina unui fir de par, iar pe urma vine alta persoana la pensat si se foloseste aceeasi penseta si se produce sangerare se poate contacta Hiv si hepatita B si C in acest caz?
Am citit ca situatiile riscante sunt: contactul mucoaselor sau al pielii, care prezintă leziuni ce-i afectează integritatea (ex.: expunerea pe o piele cu excoriaţii, tăieturi, delabrări, flictene, eczeme sau alte afecţiuni dermatologice) sau contactul cutanat pe o piele intactă, dar cu o durată prelungită (ex.: câteva minute şi chiar mai mult) sau implicarea unei suprafeţe întinse de contact cu sânge, ţesuturi sau alte produse biologice contaminate vizibil cu sânge.

Asta inseamna ca orice zgarietura superficiala care nu sangereaza, dar care e rosie, daca intra in contact cu vreun obiect care a atins pe cineva caruia i-a curs vreo picatura de sange se poate contamina? In cazul pensatului de ex se produce sangerare si la persoana dinaintea altei cliente....

Va multumesc.

1 răspuns

- 29 Ian 2015 0:40

Buna seara,
Asa cum v-am explicat in nenumarate randuri aceste boli infectioase nu se transmit atat de usor. Va rog sa va adresati unui medic specialist psihiatru deoarece va confruntati cu o fobie (frica) exagerata de infectii care ar trebui rezolvata prin psihoterapie inainte de a se agrava si a va determina sa incepeti sa sterilizati absolut si a face o obsesie din acest lucru.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde