Risc sarcina hepatita A, hipotiroidism

Jasmine87 in 16 Iul 2014 22:50 Categorie Sarcina

Buna seara,

Eu si cu sotul meu ne dorim sa avem copii, am fost la ginecolog si, dpdv ginecologic, spunea ca e totul in regula.

Din antecedentele mele medicale, cele mai importante sunt hepatita A (care am avut-o la 4 ani ), hipotiroidism ( in prezent nu mai fac tratament, este stabila tiroida ) si, nu stiu exact, dar cand eram bebelus am avut soldul luxat si am purtat un fel de proteza ( mama ii spunea cerc).

As dori sa stiu daca vreunul din aceste aspecte prezinta risc pentru sarcina si in ce masura.

Va multumesc!

3 răspunsuri

- 16 Iul 2014 23:00

Dintre toate afectiunile pe care le-ati mentionat singura problema este hipotiroidia care poate sa afecteze  functia de reproducere si sarcina:

hipotiroidia netratata poate duce la tulburari de ciclu menstrual cu sangerari abundente, menstruatii neregulate sau chiar amenoree (absenta menstruatiei mai mult de 6 luni) scaderea fertilitatii cresterea riscului de avort spontan complicatii la nastere: nastere prematura, hemoragii

Ar trebui reevaluata functia tiroidiana pentru stabili daca intr-adevar nu mai este cazul de tratament. Daca nu sunt gasite probleme de sanatate la Dvs, atunci trebuie investigat sotul - spermograma.
 

- 16 Iul 2014 23:19

Va multumesc pentru lamuriri.  Am facut si analizele pentru tiroida (TSH, FT3 si FT4) si mi-au iesit in limite normale.
Totusi, am inteles ca luxatia (dislocarea) de sold ar putea sa provoace o nastere dificila.  Ar trebui sa ma adresez unui ortoped pentru a ma asigura ca nu voi avea dificultati din acest punct de vedere?
Multumesc!

- 16 Iul 2014 23:39

Teoretic nu afecteaza nasterea luxatia congenitala de sold pentru ca problema a fost la nivelul articulatiei femurului cu osul bazinului si nu la nivelul oaselor bazinului. Bazinul in sine (cele 2 oase coxal) este implicat in mecanismul nasterii.
Nasterea depinde foarte mult de forma bazinului Dvs. In mod normal orificiul delimitat de cele 2 oase trebuie sa aiba aspectul unei inimi. Daca este turtit antero-posterior sau de forma rotunda pot aparea complicatii la nastere. In ultimul trimestru de sarcina medicul ginecolog va efectua anumite masuratori ale bazinului (diametre) pentru a stabili daca este posibila sau nu o nastere pe cale naturala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde