risc pentru sarcina tratament Tamoxifene

Laura77 in 19 Noi 2014 22:22 Categorie Sarcina

Buna ziua.Eu am inceput tratamentul cu Tamoxifene pe 24 octombrie,in prima zi de ciclu,dar am facut se* neprotejat.....Am facut 2 teste de sarcina,amandoua au dat rezultat pozitiv(a doua linie fiind ,mai stearsa,dar vizibila).As vrea sa stiu care sunt riscurile de a duce sarcina mai depart.Multumesc.

3 răspunsuri

- 19 Noi 2014 23:41

Buna ziua,
In timpul tratamentul cu Tamoxifen este obligatoriu sa folositi protectie atunci cand aveti relatii sexuale deoarece acest medicament este contraindicat in sarcina (risc D pentru sarcina). Utilizarea acestui medicament in timpul sarcinii poate duce la avort spontan, moarte intrauterina a fatului sau la malformatii congenitale ale copilului.

- 20 Noi 2014 9:48

Va multumesc pentru raspuns,as vrea totusi sa stiu,poate influenta raspunsul testului de sarcina?Pana acum toate au dat raspuns pozitiv,chiar daca a doua liniuta este mai estompata.

- 20 Noi 2014 10:51

Tamoxifenul nu influenteaza rezultatul testului de sarcina, deoarece aceste teste depisteaza un hormon care se secreta doar atunci cand sunteti insarcinata. Pentru siguranta puteti merge la medicul ginecolog pentru a doza acest hormon din sange.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde