Rezultat papanicolau anormal – Fara leziuni vizibile pe col.

Bblusha_89 in 12 Oct 2014 12:20 Categorie Boli genitale feminine

Bblusha_89 - 12 Oct 2014 12:18

Buna ziua. Azi am aflat rezultatele testului papanicolau. Si mi-e foarte frica. Nu stiu exact ce inseamna. Fara leziuni vizibile pe col. Celule endocervicale prezente. Negativ pntru leziuni intraepiteliale sau malignitate. Modificari celulare asociate cu inflamatia. Inflamatie acuta. Flora microbiana mixta. Frotiu de tip inflamator. Va rog frumos daca imi puteti spune ce inseamna. Mi-e frica sa nu fie ceva grav si sa nu afecteze faptul ca doresc curand sa am copii. Va multumesc

12 răspunsuri

- 12 Oct 2014 22:06

Buna ziua,
Rezultatul indica faptul ca este prezenta o infectie vaginala si atunci trebuie efectuata o cultura din secretia vaginala pentru a identifica cauza infectie. Poate fi o infectie candidozica ( o ciuperca), bacteriana sau parazitara (trichomonas).
Nu este prezenta nicio leziune pe colul uterin, dar ar fi indicat sa fie repetat testul dupa ce se trateaza infectia.
Atat timp cat infectia nu este determinata de gonococ sau chlamydia atunci nu sunt probleme in a ramane insarcinata ulterior. Gonoreea si infectia genitala cu Chlamydia pot determina complicatii din cauza ulterior se poate ajunge la infertilitate.

- 13 Oct 2014 2:56

Multumesc mult :( cele 2 sunt boli cu transmitete sexuala nu?nici eu nici sotuleu nu  am avut alti parteneri.deci ar trebui sa fie ceva tratabil nu? Imi doresc mult un copil si mi-e f frica

- 13 Oct 2014 21:37

Da, cele 2 sunt boli cu transmitere sexuala. In principiu daca aveti o relatie stabila si nu au exista infedilitati atunci cel mai probabil sunt niste infectii care nu ridica probleme grave si pot fi tratate fara prea multe probleme.

- 16 Oct 2014 6:15

Buna ziua. Am fost la un medic sa fac alte analize si mi.a spus ca papanicolau a iesit bun nu mi-a prescris nimi :( nu m.a pus sa fac altte analize. Si nu sunt convinsa ca sunt ok. Ce sa fac in continuare ?

- 16 Oct 2014 11:31

Buna ziua,
Rezultatul testului Papanicolau intr-adevar este bun si este negativ pentru cancer de col uterin, insa exista o infectie vaginala care ar fi trebuit investigata printr-o cultura din secretia vaginala. Puteti sa mai cereti o opinie din partea unui alt medic ginecolog sau eventual sa folositi niste preparate pentru a reface flora vaginala precum Gynophilus. Gyniel, Pregyn-S si ulterior sa mergeti la un control ginecologic pentru o cultura din secretia vaginala.

- 16 Oct 2014 11:37

Va multumesc pt rasp prompt. O sa merg sa imi fac a easta analiza. . Sa va dea Dunnezeu muulta sanatate

- 20 Oct 2014 19:38

Buna ziua. Am facut analiza secretiei vaginale - cultura si antibiograma. Acestea sunt rezultatele :
Pe mediile de cultura insamantate s-au dezvoltat colonii de Klesbiella Pneumoniae (4+). Pe mediile de cultura insamantate s-au dezvoltat colonii fungice. Sensibil : amikacin, ampicilin + sulbactam, cefoprezone, ciprofloxacin, doxiciclina, gentamicin, norfloxacin, oflofaxcin, piperaciclin, tazobactam, piperacilina, trimetoprim, ulfametaxol. Intermediar : amoxiciclina+ ac clauvalnic. rezistent : amoxiciclina, ampicilin, cefaclor.
Va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna acest lucru si ce tratament ar trebui sa iau.
Va multumesc anticipat pentru tot binele facut.

- 20 Oct 2014 20:51

Buna ziua,
Conform rezultatului este prezenta o infectie vaginala cu o bacterie care se numeste Klebsiella Pneumoniae. Trebuie sa urmati un tratament cu unul din medicamentele la care este microbul sensibil. Eu v-as recomanda sa urmati un tratament cu Ofloxacina 200 mg la 12h timp de 10 zile ambii parteneri. 

- 21 Oct 2014 17:06

Va multumesc mult. Apoi ttebuie sa repet analiza?
 
 

- 22 Oct 2014 11:00

Cu placere! Da, la 1-2 saptamani dupa ce terminati tratamentul repetati analiza din secretia vaginala.

- 22 Oct 2014 21:54

Multumesc mult !!!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde