Tromboflebita cu ulcer varicos la gamba stanga

aurel_sonea2001 in 3 Sep 2014 13:09 Categorie Diverse

am tromboflebita cu ulcer varicos la gamba stanga. in afara de operatie, exista un tratament care sa fie benefic, sa nu se mai umfle piciorul si sa scap de ulcerul varicos? Am fost la mai multi medici si toti imi recomanda operatia, sa scoata vena safena. Nu se poate trata altfel? Poate cu lipitori sau alte metode?

7 răspunsuri

- 4 Sep 2014 10:12

Atunci daca este superficiala se poate urma tratament cu medicatie anticoagulanta si antiinflamatorii, insotit de utilizarea unui ciorap elastic de contentie in functie de severitatea leziunilor. Doar in cazul in care tromboflebita nu raspunde la tratamentul medicamentos este indicat tratamentul chirurgical.
 

- 4 Sep 2014 10:28

Multumesc pentru raspuns, dar nu am primit toate informatiile de care am nevoie pentru a lua o decizie. Toata lumea imi recomanda tratamentul chirurgical, dar nimeni nu-mi spune nimic de tratamentul cu lipitori, care este mai vechi decat insasi ,,medicina''. Care este parerea dumneavoastra despre acest tratamentcu lipitori, care, din ce am citit pe net, este natural si benefic organismului. Care sunt efectele negative ale acestui tratament cu lipitori? Pe net scrie prea putin

- 4 Sep 2014 10:43

Tromboflebita inseamna inflamatia unei vene insotita de tromboza, formarea unui cheag de sange ( sange coagulat - inchegat). In aceste conditii nu vad cum scoaterea sangelui cu ajutorul unei lipitori ar fi de folos. Problema nu este sangele in exces ci acel cheag de sange care s-a format si care trebuie indepartat cu medicamente anticoagulante si reducerea inflamatiei de la nivelul venei.
In schimb eu cred ca aplicarea unei lipitori poate reprezenta chiar un pericol pentru ca poate determina mobilizarea cheagului respectiv si sa il determine sa plece in circulatie, iar ulterior sa ajunga la creier sau la inima unde sa determine accident vascular cerebral sau infarct.

- 4 Sep 2014 13:11

Multumesc pentru raspuns. In momentul de fata iau medicamente pentru intarirea vaselor de sange, pentru diluarea eventualelor cheaguri de sange, pentru scaderea tensiunii, preventiv pentru ficat si inima. Dintre medicamentele pe care mi le amintesc, acestea aflandu-se acasa, eu sunt acum la servici, sunt urmatoarele: wessel due, detralex, aspenter cardio, leridip, enap. Avand in vedere aceste date, care este parerea dumneavoastra referitor la problema mea. Am inteles ca in urma operatiei pot apare probleme, complicatii, am un coleg care si-a pierdut piciorul de la genunchi si acum are proteza. Puteti sa-mi dati mai multe date despre lipitori, sau o alta metoda de a scapa de problema pe care o am. Stiu ca trebuie sa mai slbesc, am peste 120 kg. am incercat diferite metode, dar stresul ma ,,doboara''. Poate gasiti o alta solutie.
In speranta unui raspuns favorabil va multumesc din suflet pentru intelegere si pentru rabdare.
Cu deosebit respect,
Aurel Sonea

- 5 Sep 2014 12:14

Buna ziua! Nu mi-ati raspuns la ultimul e-mail
In speranta unui raspuns favorabil va multumesc din suflet pentru intelegere si pentru rabdare.
Cu deosebit respect,
Aurel Sonea

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde