Raguseala rosu in gat amigdale umflate

Andreea Ungureanu in 8 Iul 2014 13:19 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua! fetita mea sa trezit acu 3 zile ragusita, cu o zi inainte nu a iesit afara si nici nu a baut apa rece sau inghetata,are rosu in gat iar glandele ai sunt unflate cand ridica capul se vad cum sunt umflate nu tuseste ,nu face febra doar ca e ragusita iam dat nurofen si iam stropti in gat dar putin ce ia trecut,nu vrau sa apelez la antibiotic pentru ca avem problemele cu intestinele daca ai dau antibiotic ce iasi putea da sa-i treaca cineva mia recomandat sa-i dau seara inainte de culcare ulei de catina ajuta la ceva?va rog sa-mi spuneti cum asi putea scapa de raguseala si de glandele unflate p.s fetita are 3 ani 8 luni.Multumesc!

4 răspunsuri

- 8 Iul 2014 14:06

Raguseala inseamna ca infectia a prins inclusiv laringele (laringita). Cele mai multe infectii ale amigdalelor sunt de origine virala si nu necesita tratament antibiotic. Va recomand sa ii dati cu Tantum Verde - 2 puffuri x 3 ori pe zi ( dimineata, pranz si seara) dupa administrare nu bea si nu mananca nimic timp de 30 minute - 1 ora pentru a-si face efectul.
Pentru o vindecare a laringelui trebuie respectate urmatoarele reguli simple

Vocea trebuie pusa in repaus - macar 2 zile. Pentru durere se foloseste ca antialgic paracetamolul. In casa trebuie sa fie un mediu umed, fie folosind un umidificator al incaperii fie prin inhalatii cu aburi de apa fiarta sau ceai (de doua ori zilnic a cate cinci minute), intr-un castron deasupra cu capul aplecat acoperit.  Nu trebuie consumate alimente sau bauturi reci, acestea trebuie inlocuite cu cele calde care remediaza senzatia de gat uscat. Hidratare corezpunzatoare - 2l de lichide pe zi. Pentru reducerea inflamatiei laringelui - tablete pentru supt cu lemn dulce chiar 5-6 pe zi Tratamentul laringitei se poate face pe baza de  aerosoli cu corticosteroizi, insa acesta trebuie facut sub supravegherea medicului.
- 8 Iul 2014 14:12

Multumesc!Problema e ca ea nu prea consuma multe lichide doar atunci cand ai este sete bea apa in rest nu ,nu stiu ce iai putea da sa bea ,nici ceaiul nui place, nu bea nici  1 litru de lichid pe zi 

- 8 Iul 2014 14:15

cat despre pastilutele pentru supt iam dat ieri Septolete si i sa facut greata de la ea si a scuipat-o

- 8 Iul 2014 15:47

Incercati sa suplimentati lichidele in aceasta perioada, eventual prin suc de fructe, supa daca altfel nu vrea. Daca nu ii place Septolete, atunci incercati alte pastile de supt pe care sa le tolereze.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde