Tuse iritativa seaca

fiffi in 1 Sep 2014 18:07 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna seara! Am o tuse iritativa cam de o saptamana..mi se declanseaza in fiecare vara de vreo 3 ani..in primul an la recomandarea medicului am luat azitromicina..si iau si acum ..am luat 3zile si nu stiu ce sa fac..sa mai iau inca2 zile?? Am luat si erdomed ,xyzal ,,ketotifen..in anii trecuti ma tinea tusea aceasta seaca si iritativa foarte mult timp..ce imi recomandati? Tusocalm ad putea lua odata cu azitromicina? Va multumesc

5 răspunsuri

- 1 Sep 2014 18:11

Azitromicina se ia doar 3 zile.
Cand luati tratament cu Xyzal, Ketotifen se ameliora tusea?
Aveti cum senzatie de arsura in piept insotita de eructatii (ragaieli) frecvente dupa masa sau seara cand va intindeti in pat?

- 1 Sep 2014 19:04

nu se amelioreaxa cand iau xyzal si ketotifen..seara in special se accentueaza inainte de culcate..Nu , nu am nici un simptom din cele descrise..in primul an de tratament am luat 5zile azitromicna..sunt de ajuns 5zile pentru eradicarea bacteriei..ce pot da mai iau..tusocalmul m-ar ajuta? am si colon iritabil..

- 1 Sep 2014 19:06

sunt de ajuns 3zile de azitromicina?

- 2 Sep 2014 18:47

pot continua cu tusocalm?

- 2 Sep 2014 23:19

Din punctul meu de vedere antibioticul l-ati luat degeaba atat timp cat tuse nu este insotita de febra deci nu sunt semne de infectie. Apoi daca nu reactioneaza la Xyzal si Ketotifen atunci inseamna ca nu este o tuse alergica. In general cand nu se gaseste o cauza respiratorie pentru tuse, atunci se investigheaza sistemul digestiv - pentru un reflux gastroesofagian chiar daca nu sunt simptome evidente. Daca sunt excluse primele doua variante  atunci mai ramane tusea psihogena.
Tusocalmul este un sirop expectorant iar atat timp cat nu exista o afectiune pulmonara iarasi nu este util. Azitromicina se administreaza doar 3 zile/3 comprimate sau se pot administra cele 3 comprimate in 5 zile dupa o anumita schema terapeutica.
Va recomand sa va adresati unui medic gastroenterolog pentru a stabili daca suferiti de reflux gastroesofagian. In mod normal tratamentul se face cu preparate precum Pantoprazol, Esomeprazol.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde