ptr D-na Dr Diana Enachescu

venusbaba in 18 Sep 2014 11:39 Categorie Hepapita

Va multumesc de raspunsul Dvs. cea ce mi-ati scris stiam deja. Eu altceva doream sa stiu si rectific intrebarea Este adevarat ca cei cu hepatita C inactiv daca fac tratament cu interferon se vindeca in totalitate? Deci fara fibroza si cu val. normale Adica sa cumpar eu medicamentele

Va multumesc si scuze de deranj

1 răspuns

- 18 Sep 2014 12:55

Ok. In aceste conditii in primul rand Dvs. nu va incadrati pentru tratamentul cu interferon deoarece criteriile sunt urmatoarele:

Biochimice:

o   Transaminaza ALT trebuie sa fie crescuta ( > N )

Virusologice:

o    ARN-VHC detectabil.

Histologic:

o    Puncţie biopsie hepatică , Fibromax cu: A ≥1, F ≥1 şi / sau S≥1, Fibroscan> 1 ( in cazul Dvs fibroza este 0 - F0)
În acest program de tratament al hepatitei sunt acceptate  persoanele  cu viremii plasmatice mari (cu valori peste 20.000 de unităţi pe mililitru) şi cu valori ale transaminazelor de minim două ori mai mari decât cele normale. 
Deci in aceste conditii nu puteti beneficia de tratamentul gratuit, iar daca ati dori Dvs. sa cumparati din farmacie in primul rand ca este foarte scump, tratamentul pentru o luna costa aproximativ 4000 ron si trebuie urmat tratamentul timp de aproximativ 1 an si in al doilea rand ca va trebuie scrisoare medicala de la medic pentru a va elibera de la farmacie.
Apoi vindecarea in cazul hepatitelor prin tratament cu Interferon inseamna ca virusul va deveni inactiv si nu va mai afecta ficatul, avand in vedere ca in cazul Dvs. este deja inactiv atunci nu se justifica tratamentul cu interferon. Tratamentul doar tine virusul sub control, nu il elimina din organism definitiv.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde