psoriazis zona ombilicala

Maia in 11 Iul 2014 18:30 Categorie Afectiuni ale pielii

De cateva saptamani mi_a aparut in zona abdominala o pata rosie mai exact in zona ombilicala,prezint prurit si o usoara descuamare.Mi s_a mai intamplat dupa o lunga expunere la soare sa imi apara si pe antebrat si picior aproape de degete lafel prurit dar au disparut dupa 1 zi sau 2,cea din zona ombilicala persista si s_a mai intins putin.Sa fie psoriazis sau altceva?Multumesc!

4 răspunsuri

- 11 Iul 2014 19:28

Daca leziunile sunt insotite de prurit atunci in mod sigur nu este psoriazis. Este posibil sa fie o ciupercuta. Puteti sa aplicati Clotrimazol crema timp de o saptamana, iar daca apare nicio ameliorare atunci mergeti sa va vada un dermatolog.

- 11 Iul 2014 19:55

Pe ce adresa as putea trimite o poza daca se poate?Multumesc!
 

- 12 Iul 2014 0:42

Deci psoriazis sigur nu este. Pentru a stabili cu certitudine diagnosticul ar fi indicat sa se recolteze o proba de la nivelul omblicului pentru a stabili ce fel de infectie este ( stafilococ, streptococ sau o infectie fungica). Cel mai probabil este o infectie fungica. Dezinfectati bine zona cu Rivanol, inclusiv in interiorul buricului si apoi aplicati Clotrimazol crema de 2-3 ori/zi timp de o saptamana, iar daca apare nicio ameliorare atunci consultati un medic dermatolog.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde