Probleme descoperite recent la rinichi si prostata!!!

paul in 4 Noi 2014 13:30 Categorie Boli renale

Buna ziua,

Am 38 ani si in urma examenului sumarului de Urina mi-a iesit SRY +-(prezent), iar la examenul de sange Limfocite marite 47, si Neutrofile segmentate scazute 47. La examenul ecografic mi s-a descoperit la rinichiul drept piatra de 6mm si un chist de 2, 5 cm, la rinichiul stang un chist de 1, 5 cm iar prostata este mairita la 4, 5 cm!

Ce imi recomandati?, sunt foarte stresat de aceste probleme, deoarece bunicul meu a murit de cancer la prostata si tatal a avut un focar de cancer de gradul 0 la vezica si un focar de cancer la rect de la limita superioara a gradului 3 in 2011 fiind operat de ambele probleme!

1 răspuns

- 4 Noi 2014 14:25

Buna ziua,
Conform rezultatului sumarului de urina sunt prezente eritrocite in urina acesta fiind un semn ca exista o usoara pierdere de sange de la nivel renal ( poate fi doar o picatura). Prezenta eritrocitelor poate fi datorata pietrei la rinichi care traumatizeaza parenchimul renala. Chisturile la rinichi sunt foarte frecvent intalnite in populatie si de cele mai multe ori nu ridica probleme grave de sanatate. Trebuie doar supravegheate ecografic pentru a stabili daca isi modifica dimensiunea.
Pentru a stabili daca exista o afectiune prostatica ar fi indicat sa efectuati o dozare a PSA-ului. Daca aceste este crescut poate fi un semn de adenom de prostata ( marirea prostatei) sau la valori foarte mari - cancer de prostata. Ar fi indicat sa consultati un medic urolog daca valoarea PSA este crescuta.
Avand in vedere istoricul familial de cancer se poate efectua periodic un test de hemoragii oculte din scaun care determina daca exista o pierdere de sange prin scaun care ar putea fi datorata unei tumori la nivelul tractului digestiv. Aceasta testare se poate face gratuit cu trimitere de la medicul de familie sau puteti achizitiona Dvs. aceste teste.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde