probleme deget mana dreapta

P.Ingrid in 3 Aug 2014 15:46 Categorie Diverse

Buna ziua.acum o saptaman si ceva aproximativ am avut un mic accident ce a implicat mana dreapta.mai exact degetul 4 a fost prins in portiera de la masina.celelalte nu au fost afectate cum a fost acesta in sensul in care pot sa le misc sunt ok nu au probleme.am fost la urgente iasi pentru a vedea daca este rupt sau fracturat.dupa radiografie mi s-a spus ca nu e rupt si nici fracturat si m-au trimis la vechiul spital de urgente unde mi-a fost pusa o atela pe care ar fi trebuit sa o tin intre 3-5 zile.problema este ca nici in momentul de fata nu pot sa indoi degetul deoarece durerea este cumplita. cateva cunostinte mi-au spus ca ar putea fi problema cu un tendon.as dori un sfat, pentru ca nu pot sa mai continui asa.am asteptat atat in ideea ca degetul isi va reveni dar vad ca nu e nimic schimbat.
va multumesc pentru atentia acordata.

3 răspunsuri

- 3 Aug 2014 21:28

Degetul s-a umflat sau s-a invinetit? Durerea este insotita de amorteala? In afara de atela ati luat si un tratament cu pastile?

- 3 Aug 2014 21:35

Da degetul este umflat de la jumatate in jos.si mi s-au dat intradevar niste pastile celebrex parca se numeau dar din pacate nu au avut nici un efect.plus ca de fiecare data cand ma lovesc din greseala la deget pocneste.

- 4 Aug 2014 9:36

In primul rand trebuia aplicata gheata local in primele 3 zile dupa traumatism astfel incat sa se reduca inflamatia locala. Apoi pe langa gheata, tratamentul local trebuia sa cuprinda un medicament antiinflamator si analgezic - pentru durere precum Ibuprofenul si Paracetamol. Cu acest tratament in aproxativ o saptamana degetul s-ar fi dezumflat si lucrurile reveneau la normal. In momentul de fata ar fi indicat sa fiti vazut de catre un medic ortoped pentru a evalua severitatea inflamatiei si a stabili cum anume trebuie procedat in continuare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde