Durere de maxilar cand deschid gura

DenisaStan in 17 Aug 2014 14:20

Buna ziua. De un an de zile am probleme cu maxilarul. Cand deschid gura,nu pot foarte mult pt ca daca incerc ma doare si am impresia ca sare. Adica se si aude si clar sare ceva atunci cand fortez. Recent, cineva m-a lovit peste ureche si mi-a piuit iar apoi ma durea urechea cand inghiteam. Acum insa nu ma mai doare decat daca bag degetul un pic. Este posibil sa am ceva?

1 răspuns

- 17 Aug 2014 20:02

Articulatia temporo-mandibulara este una dintre cele mai complexe articulatii ale organismului astfel incat patologia acesteia este foarte varianta. Poate sa fie vorba de o anchiloza - imbatranirea articulatiei, artrita - inflamatia articulatiei, disfunctie  - nu functioneaza corespunzator, trauma sau chiar neoplazie - prezenta unei tumori la acest nivel. Va recomand sa va adresati unui medic specialist in chirurgie oro-maxilo-faciala pentru a stabili diagnosticul de certitudine si sa va recomande tratamentul corespunzator.
Traumatismul pe care l-ati avut la nivelul urechii poate sa aiba drept consecinta pierderea auzului, ar fi indicat sa consultati un medic ORL-ist pentru a stabili daca timpanul este intact dupa aceasta lovitura.
anchiloza, artrita, trauma, dislocarile, anomaliile de dezvoltare si neoplazia. - See more at: http://www.medici-stomatologi.ro/infodent/sindromul-articulatiei-temporomandibulare#sthash.sgl7AiJg.dpuf

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde