Probleme cu respiratia si dureri de plamani

sorana.i in 8 Dec 2015 17:47 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna seara,
Am 16 ani si recent am aflat ca atunci cand eram in jurul varstei de 3 ani am inceput sa manifest simptome de bronsita si ma sufocam in somn, ba chiar am fost si internata in spital. Nestiind aceste lucruri inainte, m-am apucat de fumat anul trecut, insa recunosc ca atunci nu a fost prima oara cand am pus gura pe tigara. Nu am fumat excesiv, ci mai mult pe "etape": am avut momente in care fumam pe zi cate 4-5 tigari, insa si perioade in care nu fumam cu saptamanile. Cea mai lunga perioada in care am fumat a fost din toamna anului 2014, pana in primavara 2015, dar la fel nu excesiv si nici constant, maximum 5 tigari pe zi (iar asta destul de rar). In vara am avut o perioada in care nu fumam decat o data sau maximum de 2 ori pe saptamana in jur de 2 tigari, iar apoi cu inceperea scolii am inceput mai des, cam aproape in fiecare zi, insa tot putin.

Faza este ca recent am inceput sa am dureri slabe la plamani, mai exact in partea stanga si dreapta a spatelui, si dificultati la respirare. De asemenea simt o usoara apasare in capul pieptului. De la depistarea acestor simptome nu am mai pus gura pe tigara. As vrea sa stiu care sunt riscurile de o reaparitie a bronsitei, sau de alte boli mai grave. Va multumesc!

1 răspuns

- 9 Dec 2015 9:11

Buna dimineata ,
Daca aveti o sensibilitate la plamani , tigarile sigur nu ajuta .
In cazul in care renuntati definitiv la fumat si totusi simptomele continua atunci e bine sa mergeti la medicul de familie sa va consulte .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde