Probleme cu inima si sistemul digestiv

Andrei Iftode in 25 Iul 2014 13:53 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua
De aproximativ 2 ani simt stomacul tare chiar daca am mancat sau nu. Acest lucru fiind insotit si de reflux acid gastric.
De aproximativ jumatate de an au mai aparut dureri la inima, tensiune (pentru care medicul mia prescris o jumatate de nebilet pe zi ), greutate in respiratie, tremurici si durere in spate.
Mentionez ca problemele au aparut la 140 kg, iar acum am 127 si continui sa slabesc.
Ce credeti ca am ?

2 răspunsuri

- 25 Iul 2014 22:37

Este posibil ca simptomele (greutatea in rspiratie si durerile de coloane) pe care le aveti sa fie din cauza kilogramelor in plus. In conditiile in care o sa continuati sa slabiti cel mai probabil o sa scapati de hipertensiunea arteriala si o sa se imbunatateasca semnificativ starea Dvs de sanatate, inclusiv o sa se amelioreze refluxul gastroesofagian.
Uneori boala de reflux este insotita de dureri toracice, accentuate de eforturile fizice, de frig, si de emotii, care se aseamana foarte mult cu durerile din angina pectorala, insa investigatiile precum ECG de repaus, de efort si angiografia sunt normale. Pentru a exclude o patologie cardiaca ar fi indicat sa consultati un medic cardiolog.
Va recomand sa va adresati unui medic gastroenterolog pentru mai multe investigatii (endoscopie digestiva superioara) si tratamentul corespunzator al refluxului. Este posibil ca senzatia pe care o aveti la nivelul stomacului sa fie determinata de o complicatie a refluxului esofagian (stenoza).
Aveti mai multe informatii despre reflux aici pe site in articolul despre refluxul gastroesofagian
 

- 25 Iul 2014 22:39

http://www.consultadoctorul.ro/articole-medicale/cauzele-si-tratamentul-bolii-de-reflux-gastroesofagian/

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde