Atacuri de panica si probleme cu respiratia

Avram.Ovidiu in 19 Sep 2014 16:31 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna ziua ,
Am si eu o problema si chiar as dori un raspuns bun . Acum 3 zile am inceput sa am niste atacuri de panica intense ( greutati in a respira , batai puternice ale inimii si ameteli ) si gastrita . Am fost 2 seri la rand la urgente si dupa multe analize la inima , tiroida , sange etc . , mi-au spus ca totul este in regula si ca problema mea este atacul de panica . Am fost la medicul de familie , mi-a dat trimitere la un psihoterapeut . Dar problema mea este urmatoarea , de cand am inceput cu aceste atacuri de panica respir greu incontinuu , adica si cand sunt linistit , am probleme cu respiratia , simt un nod in capul pieptului care ma impiedica sa respir normal ( cand am fost la urgente , doctorul mi-a facut un test la un aparat si a zis ca in plamani intra 100% oxigen ) .
Chiar as vrea sa stiu ce pot face sa respir normal din nou...Cand am fost la urgente mi-au prescris si o reteta ( Xanax de 0,25 mg , Magnestres+B6 , aspacardin ) si pentru gastrita Duspatalin si Nolpaza . Chiar as vrea sa stiu ce pot sa fac sa incep din nou sa repir normal , cand i-am spus acest lucru doctorului de familie mi-a spus ce e de la atacurile de panica ....problema e ca respir greu tot timpul !
Astept un sfat .

Multumesc anticipat .

2 răspunsuri

- 19 Sep 2014 23:24

Buna ziua, 
Simptomele descrise de Dvs. descriu perfect simptomatologia din atacul de panica, acest diagnostic fiind stabilit de catre medicii pe care i-ati consultat. Lipsa de aer si dificultatea in respiratie sunt datorate tot atacurilor de panica
 Daca medicatia pe care o luati nu controleaza simptomele atunci va recomand sa va adresati medicului psihiatru pentru un control si schimbarea tratamentului.

- 22 Sep 2014 15:11

Buna ziua, cu aceleasi probleme ma confrunt si eu din iulie incoace. E un cosmar. Inteleg ca simptomatologia asta poate dura luni intregi...apar si altele: dureri localizate in diverse parti ale corpului, senzatie de corp strain in gat, dureri in piept deasupra gurii stomacului. Va inteleg perfect...

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde