Presiune zona inimii; sportiv; 27 ani

johhny M. in 30 Mai 2016 15:19 Categorie Infarct

Buna ziua

Ma numesc Ionut M. Am 27 ani, 181 cm inaltime si 135 kg.
De 10 ani practic culturismul, nu de performanta ci doar pasiune.
In tot acest timp au fost si pauze de saptamani pana la 6 luni, din cauza unor probleme personale. Au fost si fluctuatii de greutate in aceasta pauza si anume de la 124 kg pana la 93kg. Dar dupa ce am reluat acest sport am revenit la greutatea de 124 si acum 135kg, insa nu am foarte multa grasime pe corp.
De 1 an merg la sala de 5, 6 ori pe săptămână, cu antrenamente foarte 'dure'. Spun dure pentru ca folosesc greutati mari si foarte mari. Antrenamentul dureaza maxim 1 ora.
Acum am nevoie de parerea dumneavoastra ca medic.
De aproximativ 1 luna si jumatate simt o presiune în zona inimii(insotite de mici intepaturi cand inspir) şi uneori în zona cefei care se lasa cu o durere usoara in frunte. Menţionez că aceste simptome nu le am în timpul antrenamentului, chiar ma simt foarte bine atunci. Acum cateva zile am luat tensiunea si a fost de 146/90mm/hg si 80 batai pe minut 142/90 mm/hg si 105 batai pe minut, masurata cu tensiometru de mana. 14 cu 9 o am de cativa ani si 12 cu 8 sau 13 cu 8.
Recent, uneori, imi spunea ca nu imi poate masura tensiunea deoarece presiunea sangelui este mai mare de 300mm/hg.
Am momente cand obosesc destul de tare cand urc treptele si senzatie de sufoc cand este cald afara.
Mai mentionez ca in urma cu doi ani simteam niste intepaturi/arsuri in zona sternului dupa care m-am prezentat la urgente. Mi s-a facut EKG si mi s-a luat tensiunea ambele fiind ok, iar acum 5 ani in urma unei radiografii la plamani mi s-a spus ca am inima marita si am fost intrebat daca fac sport.

In rest, nu am ameteli, nu am stari de greata, nu am tulburari de somn, de concentrare sau de vedere

As dori sa stiu daca sunt normale cele mentionate mai sus, este nevoie de control cardiologic amanuntit sau trebuie sa administrez anumite medicamente.

Astept raspunsul dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
cardio
Cu stima,
Ionut M.

3 răspunsuri

- 30 Mai 2016 15:26

Buna ziua , 
Da , aveti nevoie de consult cardiologic amanuntit si ulterior de un consult si poate alte investigatii la medicina sportiva .

- 30 Mai 2016 16:20

Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Din cele descrise mai sus care credeti ca ar fi diagnosticul(daca ii putem spune asa)?

- 30 Mai 2016 18:46

M-am programat pentru un consult cardiologic complet. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde