Pot sa imi intarzii menstruatia?

Catalina Corll in 25 Iun 2014 14:24 Categorie Ciclu menstrual

Buna ziua! Utilizez anticonceptionale Desorelle de 2 ani si jumatate. Intrebarea mea este daca pot lua un blister nou imediat dupa ce am terminat unil, intrucat voi pleca in vacanta doua saptamani la mare si chiar in aceasta perioada ar trebui sa imi vina menstruatia. Nu imi pot reprograma vacanta, dar as dori sa stiu daca pot exista efecte adeverse. Multumesc!

3 răspunsuri

- 25 Iun 2014 14:50

Pentru amânarea menstruației este indicat să incepi o noua folie de anticoncepționale imediat ce ai terminat folia anterioară. Sângerarea de tip menstrual se amână până la terminarea celei de-a doua folii, când vei face pauza de şapte zile. Succesul nu este intotdeauna deplin, căci se poate intâmpla să apară totuşi o sângerare redusă pe perioada administrării celei de-a doua folii.
In alte tari exista un preparat care se numeste Seasonale, pilulele sunt create astfel incât să reducă numărul de menstruaţii printr-o administrare continuă, timp de 84 de zile, in loc de 21 de zile, precum celelalte contraceptive orale.

- 25 Iun 2014 14:57

Multumesc mult pt raspuns, insa as dori sa stiu daca imi pun sanatatea in pericol procedand astfel. Am citit prospectul si pe acesta scrie ca imi pot intarzia menstruatia cu cel mult 3 zile. Stiu ca pot aparea mici sangerari daca iau o noua folie, insa pot aparea efecte adverse?

- 25 Iun 2014 18:13

Parerile sunt impartite din punct de vedere a efectelor adverse. Principala problema ar fi legata totusi de tulburarea de coagulare  a sangelui pe care o determina anticonceptionalele.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde