Pot fi insarcinata? Prezervativ rupt

AndreeaAlina17 in 7 Aug 2014 11:39 Categorie Avort

Buna ziua.Pe 14 iulie am facut o intrerupere de sarcina,dupa o saptamana si jumatate am intretinut relatii se*uale si am avut nefericitul moment de a se rupe prezervativul iar dupa 3-4 ore am luat pastila Eescapelle.Cu toate acestea este posibil sa fiu insarcinata? Am facut un test si a iesit pozitiv,dar nu sunt sigura de acest rezultat deoarece am aflat ca in primele 8 saptamani de la avort mai este prezent hormonul HCG in organism si ar putea fi un rezultat gresit.As putea fi insarcinata din nou?

6 răspunsuri

- 7 Aug 2014 11:50

Cel mai probabil hormonul secretat in sarcina este inca prezent in sange si din acest motiv testul a iesit pozitiv. Va recomand sa repetati testul de sarcina la 3-4 saptamani de la contactul sexual sau dupa o saptamana daca va intarzie menstruatia.

- 7 Aug 2014 11:52

Multumesc frumos pentru raspuns, dar nu este posibil avand in vedere ca in urma cu o saptamana facusem o intrerupere de sarcina. Cateva persoane mi-au spus ca pot ramane din nou insarcinata mult mai repede daca nu a trecut cel putin o luna de la avort.

- 7 Aug 2014 11:58

Exista si posibilitatea de a fi insarcinata, dar avand in vedere ca ati luat contraceptia de urgenta in acest caz sansele sunt destul de reduse. Pentru a stabili daca ati ramas acum insarcinata sau nu, trebuie efectuat testul la intervalul de timp pe care vi l-am mentionat. Un test pozitiv in momentul de fata nu este sigur avand in vedere avortul recent.

- 7 Aug 2014 12:00

Uneori am stari de greata, ar putea avea legatura cu avortul sau cu o posibila sarcina? Daca as fi insarcinata, si as mai face inca un avort mi-ar afecta sanatatea?

- 7 Aug 2014 12:08

Orice este posibil in momentul de fata, insa este mult prea devreme pentru a stabili daca greturile sunt legate de o sarcina. Mai mult ca sigur iti vor afecta starea de sanatate avortul si contraceptia de urgenta, astfel incat un nou avort deja este prea mult si prea devreme pentru un uter care inca nu s-a vindecat. 

- 7 Aug 2014 12:11

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi.Cat mai curand posibil voi face un control pentru a fi mai sigura.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde