Posibila sarcina nedorita

bbb333 in 20 Aug 2014 22:26 Categorie Viata sexuala

Buna seara! Am intretinut relatii se*uale neprotejate chiar in ziua ovulatiei, insa fara eja**lare. Inaintea actului se*ual neprotejat a existat si un altul protejat si cu eja**lare. Este posibil ca lichidul preeja**lator sa fi continut spermatozoizi, chiar daca prietenul meu s-a spalat si a urinat dupa actul se*ual protejat cu eja**lare?

6 răspunsuri

- 20 Aug 2014 22:41

In urma oricarui contact sexual neprotejat, chiar daca barbatul nu ejaculeaza in interiorul vaginului, tot exista posibilitatea de a ramane insarcinata. 
Lichidul preejaculator, care poate contine si spermatozoizi se elimina inaintea ejacularii in timpul actului sexual si implicit poate duce la apritia unei sarcini. Faptul ca s-a spalat si a urinat dupa actul sexual nu are nicio legatura cu lichidul preejaculator.
Va recomand sa efectuati un test de sarcina la 3-4 saptamani de la contactul sexual neprotejat sau daca va intarzie menstruatia la o saptamana dupa.

- 20 Aug 2014 23:39

Buna seara! Va deranjez din nou. Exista vre-o pastila contraceptiva sau orice inhibitor al secretiei de LH, care poate inlatura sarcina, daca au trecut 3 zile de la actul sexual? Va rog, imi puteti recomanda o carte/un tratat de fiziologie de unde sa ma pot documenta, in legatura cu acest lichid preejaculator? Am terminat primul an de medicina si am avut posibilitatea sa caut in Guyton, dar  am gasit informatii numai despre un lochid lubrifiant, secretat de glandele uretrale si bulbouretrale.

- 21 Aug 2014 0:04

Exista pastila de a doua zi sau contraceptia de urgenta ( Postinor sau Escapelle) insa daca au trecut 3 zile deja este prea tarziu. 
Lichidul preejaculator este acel lichid lubrifiant care provine din glandele Cowper (bulbouretrale) si periuretrale. Cu toate ca aceste glande nu contin spermatozoizi totusi aceasta secretie poate contine spermatozoizi. Modul in care acestia ajung in lichidul preejaculator nu este complet elucidat.
In general Guyton este baza pt anatomie si fiziologie.
 

- 21 Aug 2014 0:15

Va multumesc! 

- 22 Aug 2014 12:59

Buna ziua! In ziua a 8-a, dupa eventuala fecundatie, are rost sa imi fac un test de sarcina? Iar in cazul in care iese pozitiv, pot dona blastocistul unei femei care nu poate avea copii, chiar daca a avut loc faza de imblantatie a acestuia? 

- 22 Aug 2014 23:47

Nu. Testul de sarcina se efectueaza la 3-4 saptamani de la data conceptiei sau la o saptamana dupa in cazul in care intarzie menstruatie. Mai devreme de aceasta perioada rezultatul testului poate fi fals negativ.
Blastocitul se poate implanta in uterul unei alte femei doar in cazul in care a fost conceput in laborator. Nu se poate scoate blastocitul din trompele, uterul unei femei si sa se implanteze la o alta femeie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde