Poate rămâne cu deficiente funcționale?

kmt_stress in 29 Iun 2020 23:02 Categorie Ortopedie

Bună seara,

Fetita mea de 3 ani și jumătate a căzut și și-a rupt manuta stânga în urma cu 6 zile. I-au fost făcute radiografii: una de constatare, alta după gipsare. Nimeni nu a vorbit cu noi la UPU Buzău, și nu ne-au arătat nicio radiografie. Fractura radius cu deplasare. Am reușit sa facem rost de radiografii cu ajutorul unui prieten apropiat care lucrează în spital. I s-a reasezat osul pe viu, fără vreo anestezie locala deși este f mica, și apoi după verificare cu a doua radiografie ni s-a spus doar "e ok, mergeți acasă".
Pe radiografie se vede o ușoară deplasare a capetelor radiusului. Nu ma pricep, dar nu vad capetele ca fiind așezate perfect, asa cum ma gândesc ca ar trebui. Un asistent radiologie ne-a interpretat astfel radiografia de dupa: traiect de fractura transversal, simplu, asociind discreta deplasare osoasa localizata la 1/2 diagizare radiale stângi, imobilizata de gips.
Este în regula cum i s-a reasezat osul? Exista vreun risc de a rămâne cu vreo deficienta funcțională la manuta pe viitor?

Va mulțumesc din suflet și aștept cu deosebit interes un răspuns din partea dumneavoastră!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde