pliu nucal si os nazal la 12 saptamani

AnaM in 18 Apr 2015 12:32 Categorie Sarcina

Buna ziua, ieri am facut ecografie morfologica de prim trimestru, la exact 12 saptamani. Inteleg ca medicul de era interesat in primul rand de doua aspecte: de dimensiunile pliului nucal si de osul nazal. Pliul nucal este de 1.2 mm in timp ce osul nazal nu l-a zarit din prima. Mai intai a zis ca nu il vede, apoi dupa vreo 2-3 minute a specificat ca e prezent, fara sa poate sa dea o dimensiune. Alte dimensiuni sunt urmatoarele: DBP 21.5 mm si LCP 62.4 mm. Mentionez ca, din pacate, ecograful nu este foarte performant. Ar putea influenta acest lucru vizibilitatea osului nazal? Stiu ca e o problema daca nu e vizibil....Multumesc anticipat pt raspuns.

2 răspunsuri

- 18 Apr 2015 19:46

Buna ziua,
Sarcina fiind la inceput atunci nu pot fi determinate cu usurinta toate aceste aspecte morfologice. In plus conteaza foarte mult cat de performat este ecograful si experienta medicului care efectueaza ecografia.
Avand in vedere ca dimensiunea translucentei nucale este in limitele normale atunci mai mult ca sigur nu se pune problema de boli genetice precum sindromul Down.

- 20 Apr 2015 10:43

Multumesc mult, sunt mai linistita acum !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde