Pilozitate ridcata

peutza in 6 Iul 2014 17:43 Categorie Diverse

Buna ziua,
Fetita mea de 9 ani are o pilozitate foarte mare pe brate si picioare.Este bruneta, iar parul de pe picioare este foarte vizibil si a inceput sa o deranjeze.Nu as vrea sa recurgem asa de timpuriu la metodele de epilat ( cu crema pentru ea, eu sunt total impotriva epilatului cu lama) dar nu stiu ce sa fac pentru ca ea a inceput sa refuze rochitele si pantalonasii scurti. Va rog am nevoie neaparat de un sfat. Multumesc

7 răspunsuri

- 6 Iul 2014 22:58

Exista semne de pubertate ( au inceput sa se dezvolte sanii, sa apara pilozitatea axilara, genitala) ? Este posibil sa fie o pubertate precoce si atunci trebuie sa consultati un medic endocrinolog pentru investigatii suplimentare.

- 1 Sep 2014 21:32

Da, au inceput sa i se dezvolte sanii si a aparut si polozitatea axiala si genitla. Mi-ati putea spune in ce consta acele inestigatii suplimentare?
Va multumesc mult.

- 2 Sep 2014 0:02

Investigatiile suplimentare presupun dozari hormonale: estrogen, progesteron, FSH, LH, eventual hormonii tiroidieni. Este posibil sa va recomande medicul endocrinolog si o radiografie de pumn pentru a stabili varsta osoasa, iar daca este cazul in functie de rezultate se pot recomanda si alte investigatii.

- 2 Sep 2014 9:02

Analizele pentru stabilirea hormonilor tiroidieni le-am făcut pentu că fetița era prea grasuta pentru vârsta ei, iar în urma controlului aceștia au ieșit în limite normale și in urma unui regim alimentar am reușit să și slăbim. De la 140cm și 46 kg la 8 ani acum la 9 ani avem 150cm și 39 kg și ne-am schimbat total ceea ce m-a făcut foarte fericită, atât pe mine cât și pe ea care nu mai obosește să se admire în oglindă. Mai avem un hop acum pe care sperăm să îl depășim. Mulțumesc mult

- 2 Sep 2014 9:39

Felicitari pentru reusita! Din fericire ati reusit sa eliminati o cauza a pubertatii precoce.
Incercati sa eliminati din alimentatie carnea de pui din comert deoarece se folosesc hormoni de crestere, produsele fast-food, semipreparate, conserve sau alimentele stropite cu pesticide - toate acestea contribuie la declasarea pubertatii precoce.
In plus trebuie evitate alimentele care contin glutamat de sodiu si produsele de ingrijire personala care contin parabeni (sampon, creme).
Fie va procurati produsele de undeva de la tara sau daca nu aveti aceasta posibilitate atunci din supermarketuri trebuie sa cumparati produse bio.

- 2 Sep 2014 13:44

Produse fast-food și produse semipreparate nu consumăm,  însă cu carnea de pui ar fi o problemă pentru că se află printre preferatele noastre. Oricum va mulțumesc foarte mult pentru sfaturi și vă voi ține la curent cu demersurile pe care le vom face.

- 2 Sep 2014 13:52

Daca ii place foarte mult atunci sa fie de tara, nu cumparata din supermarket. Cu placere! Multa sanatate va doresc!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde