Pielonefrita

Floryna in 15 Apr 2015 11:21 Categorie Infectia urinara

Buna ziua....Am si eu o problema si sper din suflet sa ma puteti ajuta cu un sfat.
In urma cu 3 ani am fost diagnosticata cu cistita cronica si anexita bilaterala, iar dupa 2 ani cu pielonefrita, in urma unui sumar de urina si a unui ecograf abdominal. Am luat in repetate randuri antibiotice, administrate oral, iar in urma cu 2 luni, am ajuns la serviciu urgente, in urma unor dureri groaznie si cu febra 39.8. Atunci mi-a fost administrat Cyprinol 100 mg. intravenal, timp de 5 zile. De un an , la analize s-a modificat si glicemia , care variaza intre 118-160 , dar si colesterolul care la ultimile analize a fost 253. As dori sa specific ca locuiesc intr-un oras mic, unde posibilitatea de a consulta medici specializati este mica.
Am 35 de ani, 54 kg. si 1.67 inaltime....
Mai prezint urmatoarele simptome : senzatii de varsaturi, insomnii, ameteala, frisoane, ochi umflati si obositi, dar si dureri mari in zona lombara.
La ultimele analize, 16.03.2015 :
WBC-17600
Lymph # -2
Mid # -1.1
Gran # -14.5
Lymph % -11.1
Gran % -82.3
Glicemie -117.6
Va rog mult spuneti-mi ce optiuni am in aceasta situatie, si ce pot face, pentru ca medicii de la mine din oras imi dau antibiotice peste antibiotice, dar fara prea mare ajutor !
Va multumesc anticipat !

2 răspunsuri

- 15 Apr 2015 17:51

Buna ziua,
Ar trebui sa consultati un medic specialist in diabet, deoarece avand in vedere valorile glicemice mari cel mai probabil va confruntati cu debutul unui diabet zaharat. Trebuie efectuat un test de toleranta la glucoza pentru a stabili daca este intr-adevar un diabet sau doar o scadere a tolerantei la glucoza ( un inceput de diabet).
Este posibil ca infectiile urinare recidivante sa nu se vindece tocmai din cauza acestui diabet care nu este tratat corespunzator si favorizeaza inmultirea bacteriilor.
Dupa ce efectuati testele pentru a depista diabetul, ar fi indicat sa urmati un tratament cu un antibiotic mai avansat si mai puternic precum Levofloxacina - Tavanic, care face parte dintr-o generatie mai noua de antibiotice recomandate in infectiile urinare.
In plus trebuie sa urmati o tratament indelungat cu Urinal, care previne aderarea bacteriilor la peretele vezicii urinare si astfel previne recidivele. Puteti sa stimulati imunitatea impotriva infectiei cu E.coli cu ajutorul unui vaccin oral - Uro-vaxom 10 zile/luna timp de 3 luni consecutiv. Daca sunteti constipata, atunci acesta poate fi la fel un factor favorizat al infectiilor urinare si puteti fie sa luati Urinal Balance care contine probiotice sau separat - Enterol, Eubiotic 10 zile/luna 3 luni consecutiv.
Valoarea colesterolului este de asemenea crescuta de aceea ar fi indicat sa urmati un regim alimentar fara grasimi si sa folositi suplimente pe baza de plante precum Colesterol Blend sau Normocolesterol + Arterin 1/zi seara.

- 15 Apr 2015 19:23

Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt si exact. Am uitat sa specific ca valorile glicemiei nu sunt mereu crescute, o data este normala iar la diferenta de cateva luni este crescuta, dar pentru siguranta voi consulta un medic specialist. Pentru ce imi faceam griji era problema renala. Va multumesc inca o data pentru sfaturi si pentru timpul acordat !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde