pete inchise pe piele

crysty in 26 Iul 2014 19:31 Categorie Alergii

Am niste pete care mi-au iesit pe piele acum vreo 2 ani mai inchise la culoare ca pielea si ma mananca la caldura mare sau cand mi se face scarba de la ceva sau cand vad grasime. Ce credeti ca este??? Sicu ce se poate vindeca. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

4 răspunsuri

- 26 Iul 2014 21:50

Unde sunt localizate aceste pete?
Daca sunt localizate la nivelul toracelui pe spate si pe piept atunci conform descrierii este posibil sa fie un pitiriazis - o infectie a pielii produsa de o ciuperca.

- 28 Iul 2014 7:27

Sant pe spate aproape de subbratul stang si drept pe gat pe umarul drept pe mana stanga. Cam ce credeti ca este si daca se poate trata. Va pot trimite poze pe mail. Adresa mea de mail este ionicaviorel.cristian@gmail.com. va multumesc anticipat pentru raspuns.
 

- 28 Iul 2014 9:24

Pentru un diagnostic corect puteti trimite pozele (imagine de ansamblu + detaliu pete) la adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro

- 29 Iul 2014 10:51

Leziunile de pe piele sunt caracteristice pentru pitiriasis, aceasta este o infecţie fungica  (ciuperca) a pielii, mai des întâlnită în sezonul cald, atunci când ne expunem la soare în exces.  Ciuperca intervine în pigmentarea normală a pielii, ducând la pete care pot fi mai deschise sau mai închise la culoare.
 
Va recomand sa urmati urmatoarele reguli generale:
- igiena stricta cu spalat frecvent şi reducerea pe cât posibil a transpiraţiei corpului. 
- hainele sa fie din fibre naturale, care ajută la aerisirea corpului şi elimina rapid  a transpiraţia. 
- de preferat ar trebui evitata expunerea la soare
- dezinfectatia lenjeria si hainele prin fierbere la 100 de grade sau calcat.
Tratamentul local va fi cu Mediket Versi Gel de Dus pentru Corp si Par
Aplicati gelul pe corp si pe par zilnic primele 2 saptamani , apoi la 2 zile timp de inca 2 saptamani si masati gelul pentru a produce spuma. Lasati spuma sa actioneze timp de 3 minute , apoi clatiti meticulos.
Pentru urmatoarele 4 saptamani utilizati gelul Mediket Versi 1 data pe saptamana pentru a preveni reaparitia pitiriazisului. Daca infectia reapare , incepeti tratamentul imediat.
Se recomanda folosirea gelului Mediket Versi 1 data pe saptamana pentru profilaxie timp de 3 luni
 
După tratament , ESTE NEVOIE DE APROXIMATIV 3 – 6 LUNI , până când culoarea pielii revine la normal! (modificările de pigmentare dispar după ce se reînnoiesc celulele superficiale ale pielii – epidermul). 
Pe langa tratamentul local cu Mediket Versi veti mai lua Fluconazol 150 mg 1 comprimat/luna timp de 3 luni.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde