Greutate bebelus 2 luni

GeorgianaV in 14 Mar 2016 18:18 Categorie Nou nascutul

Buna ziua,am o bebica de 2 luni,in prima luna a luat normal in greutate,ii dadeam mai mult lapte praf si mai putin san crezand ca nu se satura doar cu sanul.acum ii dau doar san si doar cateva mese cu lapte praf...dar dupa ce papa,de prea putine ori doarme dupa sau adoarme o ora apoi se trezeste,o pun la san dar nu vrea mereu.si cam asa toata ziua...seara nu am probleme,doarme foarte bine...intrebarea mea este:daca nu doarme inseamna ca nu e satula?sau sa trec iar la mesele cu mai mult lapte praf?(luna aceasta inca nu am cantarit.o)multumesc frumos

1 răspuns

- 16 Mar 2016 21:15

Buna ziua ,
Am sa fw intrebarea dv pediatrului .
Raspunsul probabil o sa - l aveti la sfirsitul saptamini viitoare .
Pana atunci puteti face proba suptului ( desi destul de controversata ) : cantariti copilul inainte de al alapta si dupa . Diferenta de greutate reprezinta cat a mancat . Alaptatul are multe beneficii ptr. sugar in afara de cele strict nutritive.
"De retinut ca un bebelus poate manca la o masa 120 ml lapte, la a doua 20 ml lapte, la a treia 80 ml lapte, deci cantarirea doar inainte si dupa o singura masa este eronata si induce mamicile in eroare. Astfel, daca valoarea este una mica, mama va crede in mod gresit ca bebelusul are nevoie de suplimentare."

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde