panencefalita

turjinschi.dani in 11 Ian 2015 16:07 Categorie Neurologie

buna ziua am un baiat de 18 ani care a fost diagnosticat cu panencefalita,i sau facut toate analizele si biopsiesaptamana vitoare suntem programati pt un tratament si fizioterapie.medicul mia spus ca tratament de vindecare nu exista doar de incetinire.intrebarea mea este:Incetinirea in ce consta adica este vorba doar de 2-3 ani?va multumesc

9 răspunsuri

- 11 Ian 2015 21:22

Buna ziua,
 Diagnosticul stabilit de catre medicul specialist este panencefelita subacuta sclerozanta sau alt tip de panencefalita?

- 12 Ian 2015 11:07

da panencefalita subacuta sclerozanta

- 12 Ian 2015 18:04

Aceasta afectiune este o complicatie tardiva a rujeolei sau mai rar a vaccinarii impotriva acestei boli. Evolutia bolii este mai favorabila daca diagnosticul esta stabilit precoce si se incepe tratamentul. Scopul tratamentului este de a opri progresia bolii. Terapia consta in urmatoarele medicamente:
Substantele folosite sunt urmatoarele medicamente: Amantadina, Cimetidina, Corticosteroizii, Interferonul alfa, Interferonul beta, Isoprinosine, Ribavirina,Imunoglobuline.
Schema terapeutica bazate pe interferon alfa plus isoprinosine administrate intraventricular reprezinta tratamentul cel mai eficient disponibil. Evolutia bolii este extrem de variabila, dar s-au inregistrat si cazuri de vindecare (remisie) completa a bolii. In functie de raspunsul la tratament si de starea baiatului se va putea stabili cu certitudine cum va evolua boala.

- 14 Ian 2015 18:06

buna seara va mai deranjez cu o intrebare am fost la medic si a primit urmatorul tratament pt encefalita i sa dat delimmun care trebuie sal ia din 3 in 3 ore si tot nu am inteles ia dat pt ca nu mai are forta in mana stanga un medicament pt epilepsie levetiracetam.eu iam tot explicat ca baiatul nu a avut epilepsie niciodata sau sa faca vreo criza.mia zis ca ne vedem peste 3 luni.este bun tratamentul?

- 16 Ian 2015 23:35

Buna seara,
Preparatul Delimmun este similar cu Isoprinosine, ambele contin inosin, doar ca primul pe care vi l-a dat medicul nu se gaseste la noi in tara si probabil ca este mult mai eficient. Medicamentul pentru epilepsie vi l-a dat preventiv, pentru a preveni eventualele crize de epilpsie pe care le poate dezvolta din cauza bolii.
Pentru moment este bun tratamentul, insa daca starea nu se amelioreaza ci se agraveaza atunci mergeti la un control si pentru a va recomanda un tratament mai complex.

- 8 Feb 2015 23:37

 buna seara.si fata mea in varsta de 17 ani si 10 luni a  fost diagnosticata cu aceasii boala de panencefalita sclerozanta acuta acum doua saptamani.sunt disperata .va rog spunetimi la ce doctor ati fost cu copilul si ce simptome are .va multumesc din suflet,sau daca stiti ceva de vreun tratament in strainatate.multa sanatate.pt turjinschi.dani

- 2 Mar 2015 9:13

sa stiti ca am fost in germania cu el am facut terapie cu ozon,terapie cu curent medicamente peste medicamente si nici un rezultat deocamdata  daca doriti lasatimi un nr de telefon si va sun eu giulia ma numesc sau aici vil las pe al meu 0743599900 si va spun mai multe

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde