oxiuroxa urinara

hilda in 17 Aug 2014 7:51 Categorie Boli renale

ce tratament este eficient pt oxiuroza urinara? am urmat tratament cu mebendazole (3 doze, 3 zile consecutiv). simptomele au revenit in a 4-a zi dar de intensitate mai redusa.
ca istoric, simptomul a aparut in urma cu 5 luni si se manifesta prin senzatia permanenta (dar de intensitate diferita) de urnare, fara dureri sau usturimi: rezultate "normale" pt toate investigatiile facute (CT, urografie cu substanta de contrast, urocultura, ECHO, sumar de urina cu frecvente celule epiteliale si rare leucocite). in urma cu ceva timp am observat in urina 1 "ceva" in forma de bastonas, asemanator capatului de fir de atza.
va multumesc

3 răspunsuri

- 17 Aug 2014 9:51

Buna ziua,
Tratamentul cu Mebendazol trebuia repetat la 2 sau 4 saptamani de la prima doza pentru a scapa definitiv de oxiuri.
O alta varianta de tratament este cu Eskazole (Albendazol) 1 cp in doza unica si apoi se repeta dupa 2 saptamani sau Flubendazol 2 cp/zi, 3 zile cu repetarea curei dupa 3 saptamani.
Pe langa tratamentul antiparazitar mai este recomandat sa consumati usturoi, seminte de dovleac + preparate precum Wormex, Helmiflores, Vermicin.
Trebuie obligatoriu:

anturajul trebuie tratat pentru a stopa ciclul raspandirii parazitului
  masuri de igiena personala pentru prevenirea auto-infestarii (spalat mainile, unghiile taiate scurt, lenjeria curata)
- 17 Aug 2014 10:05

Buna dimineata!
Va multumesc mult pt raspuns. Am inceput tratamentul cu Mebendazole in urma cu 5 zile si voi tine seama de recomandarea D-stra de a repeta dupa 2 saptamani. Nu stiu insa daca este eficient pt oxiuroxa urinara. Am citit mecanismul de actiune si medicamentul se elimina foarte putin prin urina... Despre Albendazol am citit diferite opinii medicale - fie ca se elimina in cantitate mare in urina , fie ca in cantitate neglijabila. Nu stiu in cat timp ar trebui sa aflu daca medicamentul este eficient sau nu. Cum am spus anterior, 3 zile cat am luat Mebendazole, simptomul a aparut doar pt un interval extrem de scurt si de slaba intensitate (pe o scara de la 1 la 10, intensitatea a fost de 1 pt aprox 1 ora). Am gandit ca este eficient, dar in a 4-a zi simptomul a revenit (nu la fel de intens ca inainte de tratament)...dar a revenit.
Va multumesc foarte mult pt raspuns
  
 
 

- 17 Aug 2014 20:48

Buna ziua,
Intr-adevar Mebendazolul si Albendazolul se elimina in principal la nivel biliar si intr-o cantitate foarte redusa la nivel urinar insa cu toate acestea Albendazolul conform studiilor rezolva aproape toate cazurile de oxiuri. Totusi in cazul in care nu reusiti sa scapati in urma tratamentului cu Mebendazol, atunci va recomand sa urmati un tratament cu Tiabendazol, acesta fiind cel mai eficient antiparazitar in afectiunea Dvs fiindca se elimina in proportie de 90% prin urina. In acest fel in prima etapa cu Mebendazolul care s-a eliminat prin fecale veti scapa de parazitii la acest nivel, iar apoi prin Tiabendazol care se elimina in proportie de 90% urinar si restul prin fecale veti scapa de parazitii de la oxiuroza urinara.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde