Calculare ovulatie

blarisa90 in 15 Sep 2015 14:57 Categorie Ciclu menstrual

Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ovulatie. Stiu ce inseamna -eliberarea,de regula, a unui ovul de catre ovar o singura data in decursul unui ciclu menstrual. Medicul ginecolog pe care l-am intrebat mi-a spus ca ovulatia dureaza 72 ore, timp in care pot ramane insarcinata. Consultand raspunsurile la intrebarile puse pe site-ul dumneavoastra si niste teste online,care nu stiu cat de bune sunt,am realizat ca o femeie e fertila mai mult de 72 ore intr-o luna. Intrebarea mea este: maximul de a ramane insarcinata este in alea 72 ore, dar sunt fertila si cateva zile inainte si dupa ovulatie??? Iar cu un ciclu menstrual regulat, cu durata de 27 zile, ovulatia are loc in a 13/14 zi dupa prima zi de menstruatie, indiferent de durata acesteia? Sau durata menstruatie influenteaza ziua inceperii ovulatiei?? In speranta ca ma veti lamuri, va urez o zi excelenta!!

5 răspunsuri

- 15 Sep 2015 21:14

Cu ovulul v -ati documentat , dar cu spermatozoizi ? 
Daca v -ati fi uitat pe raspunsuri anterioare ati fi vazut ca spermatozoizi traiesc cam 5 zile in aparatul genital feminin 
Au un singur scop in scurta lor viata : sa ajunga cit mai repede la ovul . Cursa e foarte dura , numai cel mai tare si inzestrat ajunge la tinta . Locul doi e la fel de bun ca ultimul . Cunoasteti o cursa mai dura ca asta ?  
Acuma sunt niste nuante : daca stau la " producator " mai mult timp devin lenesi , sunt ca niste mosnegi , merg dar nu alearga ! 
Asadar ca sa fie sprinteni , trebuie sa fie tineri ! Ati inteles ce aveti DV de facut ? Lasati calculele , sunt lucruri mai importante si poate chiar placute de facut !
Daca cu toata stradania dv tot nu aveti rezultate , trimiteti partenerul la testare si bineinteles vorbiti cu ginecologul . 
 
 

- 18 Sep 2015 19:37

Buna ziua, Nu mi-ati raspuns la intrebari, dar apreciez totusi ca mi-ati raspuns. Desi eu, daca as fi medic si m-ar consulta persoane care chiar au nevoie si care cred ca le puteti ajuta, pe o platforma online, nu as raspunde asa. In loc sa umplu atatea randuri cu povestea vietii unui spermatozoid, care apropo, stiam ca are durata de viata de pana la 5 zile, mai bine imi raspundeati punctual la intrebari. Dar nu sunt medic, asa ca nu-mi permit sa-mi dau cu parerea. Dar sunt om. Iar dumneavoastra pentru ca lucrati cu oameni si pentru ei, si pentru ca eu nu va contest calitatile pentru ca nu va cunosc, ar trebui sa fiti OM!!! Sa nu luati in ras nicio intrebare si sa nu raspundeti ironic sau prea sf. Ci medical!! Pentru ca de asta intram noi, ib calitate de simpli oameni, pe site-ul dumneavoastra. Ca sa ne ajutati cu un sfat, o parere din punct de vedere medical. Nu povesti!! Pentru ca la spital/cabinet nu vin doar cei cu IQ 120, asa cum nici pe site nu intra oameni foarte informati. De asta exiata medici!! Pentru a face tot ce le sta in putinta:pentru a salva, pentru a ajuta. Asa e juramantul, corect? Ori daca nu faceti asta, cu tot respectul pentru cei 6 ani de facultati+anii de rezidentiat, dar nu sunteti ceea ce ati jurat ca veti fi!!!

- 21 Sep 2015 6:44

Multumesc ptr. raspuns , intr -adevar afirmati multe adevaruri .
Apreciez timpul pe care mi l- ati acordat si totodata ajutorul dat . O sa tin cont sunt sfaturi "la obiect " . 
Ceea ce vroiam sa exprim , dar nu am reusit este ca afirmatiile dv sunt corecte . Informatiile sunt ok .
Mi -as permite insa o mentiune , respectiv medicina nu e matematica .
Daca avem o regula din pacate sunt multe exceptii si mai multe variabile . 
Scuzati - mi va rog lipsa de indemnare in a exprima faptul ca aceasta problema a fertilizarii unui ovul ar trebui privita din ambele directii . 
Cred ca cele mai competente informatii si nu povsti sf , ironice etc. le puteti primi de la un medic ginecolog cu o supraspecializare in fertilizare in vitro . Cred ca acesti specialisti au atit notinuile teoretice cit si sfaturi practice care va pot ajuta .
Cu respect,  va urez o zi buna .   
 

- 25 Sep 2015 2:05

Am inteles. E cam logic pentru cine citeste chestii elementare sau aude macar de la altii, ca fiecare corp e diferit si reactioneaza diferit. Si e normal sa fie si exceptii. Inteleg. Doar ca eu va intrebam ceva general, lucru pe care il stiti, corect?? Si puteati preciza execeptiile. In sfarsit, imu irosesc si eu si dumneavoastra timpul si energia pentru ca tot nu imi veti da un raspuns, macar ala medical. In fine. Chiar nu mai are rostpentru ca voi apela la alt medic care, daca nu va sti nici atat, macar ma va indruma de la inceput unde sa caut!! Va urez spor in toate!!

- 25 Sep 2015 15:00

Va multumesc ptr raspuns , criticile sunt mult mai folositoare decat laudele . 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde