Opinie Urgentă (e mult de citit dar vă mulțumesc anticipat)

andreea.floyd in 18 Sep 2014 17:23 Categorie Diverse

Bună ziua. Am 19 ani si de o perioadă mă confrunt cu diverse probleme de sănătate. Până acum ceva timp am avut un stil de viață tipic pentru orice adolescent naiv și bleg. Cursurile de dimineață au facut imposibil un mic dejun echilibrat și mă rezumam doar la foitaje si biscuiți cu ciocolată iar prânzul, în mare parte, însemna un sandwich cu mezel și cașcaval. Am fumat și băut relativ puțin dar suficient cât să mă simt afectată. Totuși, nu am mai pus gura pe o țigară de foarte mult timp deci nu cred că asta ar fi cauza problemelor mele. De când a început toată pregatirea cu BAC-ul am observat schimbări în starea mea generală. Pe lângă stări de somnolență, mă doare stomacul constant și am uneori junghiuri care îmi taie respirația. Deseamenea, sunt momente în care se aud zgomote ciudate în burtă și stomac atunci când respir.
Durerile de stomac nu sunt noi. Anul trecut am fost diagnosticată cu gastrită și am ținut regim alimentar o lună iar în perioada următoare m-am simțit relativ mai bine. Totul a revenit în perioada BAC-ului și pe lângă asta, au apărut și alte simptome ciudate care mă deranjează. În fiecare dimineață mă trezesc cu nasul înfundat și dureri de ceafă. Nu dorm cu geamul deschis ca să trag curent. Acum maxim două-trei săptămâni m-am trezit cu un herpes, pentru prima dată, în colțul stâng al gurii, febră, aceleași dureri de ceafă, spate, stomac și treptat au apărut înțepături constante, ba sub coasta stângă, ba sub cea dreaptă.
Menționez că am urmat un tratament cu Mlădiță de zmeură pentru scurgerile abundente maronii dinaintea menstruației, moment în care au început și înțepăturile constante și dureroase de sub coaste iar la doua săptămâni după încheierea ciclului menstrual, mi-a venit iar și m-a ținut două săptămâni.
Am fost la medicul de familie, care mi-a ignorat înțepăturile și junghiurile din burtă/abdomen, mi-a spus ca e imposibil să mă înțepe splina și mi-a dat tratament pentru o infecție urinară, deși nu facusem nicio analiza care să ateste ca aș avea o infecție. Am luat tratament cu Amoxicilină și Omez, timp în care febra a persistat și s-a prelungit cu vreo 2-3 zile după terminarea tratamentului. Dar am luat două zile Paracetamol și acum nu sunt semne de febră, însă durerile de stomac, ceafă, înțepăturile de sub coaste sunt tot acolo, ba mai nou, am dureri și în oasele brațelor și picioarelor iar azi dimineață am observat ceva neobișnuit pe cerul gurii, o senzație de inflamare, ca și cum s-ar decoji cerul gurii. Am gura mereu uscată, indiferent câtă apă aș bea, o stare generală de oboseală, și dureri în coșul pieptului.
Ieri am mi-am făcut analizele la sânge și singurele care ridică semne de întrebare sunt următoarele:
-Limfocitele : 43, unde normalul variază între 20-40, dar am bănuit că e din cauza tratamentului cu antibiotice(amoxicilina).
-HEM (pe foaia de analize, este îngroșat, iar chenarul rezultatului este gri) : 31.10, unde, la femei, normalul variază între 27-31.
-%limfocite : 42.40%, normalul este de 25-40%
-%MXD: 12.30% , normalul este de 3-7. (ce poate să însemne?)
-MXD: 0.70 mii/microL iar la femei, normalul este de 0.15 - 0.7.
- Neutrofile : 2.40 mii/microL, iar minimul este de 2.5
- RDW: 11.60 fL, iar minimul este de 11.5 și mă întrebam daca nu cumva este prea mic și prea la limită.
Îmi vine greu să descriu toate astea în fața unui medic pentru că mă gândesc că sunt mult prea multe simptome și nu știu câți m-ar lua în serios.
M-am gândit la mai multe boli care ar putea cauza tot discomfortul, precum ulcer și chiar leucemie, dar m-am gândit și că ar fi niște simptome cauzate de foarte mult stres (deoarece când eram mai mică mi s-a spus că am creierul prea obosit) și ore târzii de culcare.
Apreciez orice răspuns și orice sfat. Am foarte multe de pregătit pentru primul an de facultate și nu-mi permit să merg la orice medic specialist și să investighez fiecare lucru în parte, chiar dacă mi-aș dori.

3 răspunsuri

- 18 Sep 2014 20:34

Ati efectuat analize de laborator pentru o infectie la stomac cu Helicobacter Pylori?

- 18 Sep 2014 22:02

Nu. Medicul de familie a considerat ca este vorba doar de o simpla gastrita. Mi-am schimbat mult stilul alimentar de atunci si durerile sunt aceleasi sau chiar mai deranjante.

- 19 Sep 2014 9:34

Eu v-as recomanda sa efectuati si aceasta analiza, pentru ca daca intr-adevar este prezenta o gastrita cu Helicobacter Pylori atunci tratamentul este cu totul altul si numai dupa un tratament corect reusiti sa scapati de simptomele digestive. Ar fi indicat avand in vedere ca simptomele sunt destul de severe sa va adresati medicului specialist gastroenterolog pentru mai multe investigatii.
Valorile analizelor de laborator nu sunt specifice pentru o anumita afectiune si in mod sigur nu este cazul de o leucemie.
In plus pentru a trece cu bine de aceasta perioada stresanta va recomand sa luati  Sedepril capsule 1 capsula x 2 ori/zi timp de 4-6 saptamani, iar pentru va ajuta la invatat - Alevia Memorie si Concentrare 1 comprimat x2/zi.
Cel mai probabil va confruntati o gastrita care nefiind tratata corespunzator determina toate simptomele pe care le aveti si este agravata de faptul ca sunteti intr-o perioada stresanta.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde