Operatie cezariana

Bianca200 in 25 Feb 2016 12:35 Categorie Sarcina

Buna ziua...as avea si eu o intrebare...am fost acum cateva zile la un medic...si mi sa zis ca bebe are cordonul dupa gat..dar nu este asa grav..si nu se stie daca voi putea naste natural...si daca nu isi da cordonul de dupa gat va trebui sa fac cezariana...la cezariana as vrea sa imi faca anestezie totala..nu vreau sa aud si sa simt nimic...este posibil sa imi faca anestezie totala daca asa doresc?!sau pot sa nasc si normal daca bebe are cordonul dupa gat si nu este un pericol mare?

1 răspuns

- 27 Feb 2016 7:53

Buna dimineata ,
Dr. Catalin Bosoanca , medic ginecolog va raspunde :
Este foarte importanta varsta de sarcina dar si alte detalii privind pozitia bebelusului , pozitia placentei... Ca sa se ia decizia pt cezariana. Doar pozitia cordonului pe dupa cap nu reprezinta o indicatie pt cezariana decat daca sunt si alte repere care sugereaza complicatii la nastere.
In concluzie se poate naste natural si cu circulara de cordon , cu conditia sa nu fie stransa si sa fie o data, este decizia medicului anestezist impreuna cu dvs , ce tip de anestezie se va folosi dar parerea mea este sa mergeti pe varianta cea mai ekeganta pt dvs si anume rahi si peridurala.
Cu stima si nastere usoara !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde