o problema din nastere

danutzel in 26 Aug 2014 23:59 Categorie Diverse

Buna. Am si eu o intrebare. Cunoaste cazuri ca un barbat sa nu aibe un pectoral din nastere? Eu sunt un caz si ma intereseaza daca mai exista astfel de cazuri.

5 răspunsuri

- 29 Aug 2014 22:24

Nu Doamna Doctor. Pur si simplu nu am un pectoral/san, cel din dreapta. In rest sunt perfect normal.

- 29 Aug 2014 23:24

V-am intrebat pentru ca exista o afectiune care se numeste Sindromul Poland si in care pe langa lipsa muschiului pectoral mai sunt prezente si alte defecte la nivelul toracelului si a membrului superior.
Un astfel de sindrom a fost diagnosticat de catre Prof. Stamate (medic specialist chirurgie plastica) de la Iasi, insa cu siguranta si alti doctori plasticieni din tara au experienta cu aceasta afectiune.
In cazul Dvs este posibil sa fie o forma mai usoara a acestui sindrom, fara afectarea mainii sau a degetelor. Acest de gen de malformatii sunt rar intalnite ( 1 caz la 30.000).

- 30 Aug 2014 10:40

Multumesc pentru informatii. Eu deja am 30 de ani si nu ma doare nimic nici nu ma deranjaza, doar estetic. Va rog sa-mi spuneti daca pe viitor pot aparea complicatii sau ce se poate face in acest caz.

- 30 Aug 2014 12:00

Lipsa acestui muschi nu afecteaza in niciun fel organismul sau starea de sanatate, singura problema fiind de ordin estetic. Pentru a corecta defectul se poate face un implant sau se poate transplanta un muschi dintr-o alta zona a corpului. Mai multe detalii va poate oferi un medic chirurg plastician.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde