nuva

AdeAda in 9 Apr 2015 0:57 Categorie Contraceptie

Buna seara,as dori sa ma informez despre inelul contraceptiv nuvaring.Eu trebuie sa imi pun inelul pe 31 martie dar fiinca numai am o relatie am renuntat sa il mai pun si a trecut o saptamana si o zi as vrea sa il folosesc acum daca se poate . Dar nu as putea avea contact fara sa ma protejez in urmatoare saptamana? dar daca trec 2 saptamani pot sa numai folosesc nici un fel de protectie? Va multumesc.

1 răspuns

- 9 Apr 2015 10:08

Buna ziua,
Inelul contraceptiv Nuvaring se introduce in vagin în prima zi a menstruaţiei naturale (adică prima zi a perioadei menstruale). Se mai poate incepe utilizarea inelului NuvaRing între zilele 2 şi 5 ale sângerării menstruale, dar in aceste conditii trebuie sa aveţi grijă să folosiţi, de asemenea, o metodă contraceptivă suplimentară (cum este prezervativul).
 
Avand in vedere ca au trecut deja 9 zile din momentul in care ar fi trebuit sa folositi dispozitivul atunci in momentul de fata nu mai este indicat sa il utilizati deoarece oricum nu va protejeaza de o sarcina nedorita iar hormonii respectivi vor determina un dezechilibru hormonal deoarece nu sunt administrati la momentul potrivit.
 
Ar fi indicat sa asteptati menstruatia urmatoare, iar pana atunci sa folositi o alta metoda de contraceptie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde