Muscatura de capusa

Alina Alexandru in 6 Noi 2015 16:47 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua,

Acum o luna i-a aparut fetitei mele (face 8 ani in decembrie) pe spate o pata ca un chenar. Am mers initial la medicul de familie care mi-a zis ca probabil e de la ceva ce a mancat, sau vreo alergie, mi-a dat claritine si fluocinolon unguent. I-am dat ce m-I s-a zis iar dupa o saptamana – doua pata s-a marit, chenarul acesta s-a extins pana pe burta. Am mers la dermatologie, unde dna doctor, la prima vedere mi-a zis ca e de la muscatura de capusa, mi-a dat sa fac urmatoarele analize> HLG, TGO, TGP, UREEE, CREATININA, AC ANTI-BORELIA BURDORFERI IgM, IgG, ASLO-CANTITATIV. Astazi au venit rezultatele ce au confirmat spusele dnei doctor, ca e de la muscatura de capusa. Va detaliez rezultatele analizei Borelia, celelalte au iesit bune:

Ac. Anti Borrelia IgG-cantitativ

26,0 UA/mL (< 10.0)

Interpretare:
IgG < 10.0 UA/mL …..Negativ
10.0 <= IgG = 15.0 UA/mL …..Pozitiv

Ac. Anti Borrelia IgM-cantitativ

9.8 UA/mL (< 18.0)

Interpretare:

IgM < 18.0 UA/mL …..Negativ
18.0 <= IgM = 22.0 UA/mL …..Pozitiv

Mi-a dat reteta cu : Amoxicilina de 500 mg/3 ori pe zi, la 8 ore – 21 zile si Protectis sirop 5 pic x 2/zi intre adm. (la 2-3 ore de la adm.). Dupa ce voi termina cele 21 zile de tratament, facem o pauza de vreo 2 luni, apoi tb sa refacem analizele.

Intrebarea mea catre d-voastra este daca acest tratament este corect in urma analizei Borelia B., mentionez ca mi s-a spus ca in urma rezultatului, muscatura de capusa ar fi fost de vreo 5 luni in urma. As dori sa stiu daca e ceva grav, caci pe internet sunt multe articole care te baga in toate bolile cand le citesti. Dna doctor de la dermato, spune sa nu ma ingrijorez f. tare, sa urmeze fata tratamentul intocmai si o sa repetem daca e cazul. As dori sa stiu si parerea d-voastra caci v-am mai consultat in legatura si cu alte probleme si mi-ati fost de ajutor. Va multumesc mult! Multa sanatate!

1 răspuns

- 6 Noi 2015 19:19

Buna seara ,
 
Diagnosticul boli Lyme e o problema foarte complexa . Analizele serologice trebuie corelate cu clinica si cu alte investigatii . In priviinta analizelor serologice poate aceste informatii va ajuta .
"Pentru a creste acuratetea rezultatelor serologice, CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a propus inca din 1994 un algoritm de diagnostic compus din doua etape1;4;5;6.

In prima etapa se foloseste un test EIA (Enzyme Immunoassay) sau IFA (immunofluorescence assay). Aceste teste au o sensibilitate crescuta, ceea ce confera siguranta ca la un rezultat negativ probabilitatea ca acea persoana sa aiba boala este foarte mica.

 

Etapa a doua consta in efectuarea testului Western blot. Acest test are o specificitate mare, ceea ce inseamna ca va fi pozitiv doar la persoanele care sunt intr-adevar infectate " .

Daca aveti dubii mergeti la un infectionist bine informat despre boala ptr.o a doua opinie .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde