Muscatura capusa

Dana in 30 Iun 2014 12:39 Categorie Boli infectioase

Buna ziua. Am fost muscata de o capusa. Desi am citit ca muscatura nu doare si nu se simte, pe mine m-a durut. Am scos-o in totalitate, confirmare primita de la chirurgie, si am ajuns la spital in maxim 1 ora de la aceasta. Urmez tratament cu antibiotice. Care este analiza cu rezultatul cel mai sigur sa pot vedea daca am contactat vreo boala? Mentionez ca sunt destul de speriata citind articole in care se spune ca peste cativa ani pot aparea simptome. Istoricul meu medical contine LMNH si proteze bilaterale de sold. Va multumesc.

1 răspuns

- 30 Iun 2014 15:32

Pentru a afla daca ati contactat Boala Lyme ( cu toate ca sansele sunt foarte reduse avand in vedere ca ati ajuns repede la spital, capusa a fost extrasa in totalitate si ati primit si tratament cu antibiotic) puteti face o analiza din sange care detecteaza prezenta anticorpilor anti Borrelia burgdorferi de tip IgM si IgG.
Ac. anti Borrelia burgdorferi de tip IgM apar de obicei in aproximativ 3 saptamani de la momentul producerii infectiei. Faza acuta (debut recent) a bolii este marcata de titrurile inalte ale anticorpilor IgM. Titruri inalte ale IgG insotite de anticorpi IgM in cantitate mica sau absenti se intalnesc cand borelioza este in declin (datorita tratamentului).
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde