Mâncărimi ale pielii in sarcina

soaremaria in 2 Feb 2016 21:22 Categorie Sarcina

Buna ziua. Sunt însărcinată in 16 saptamâni si ma mănâncă pielea, in special seara, după duș si mai ales in zonele pe care stau (spate, șezut etc), dar nu numai, ma mănâncă tot corpul. Credeți ca e vreo problema? Am citit de mâncărimi severe date de o condiție a ficatului in sarcina. Sper sa nu fie cazul. Nu am eczeme pe corp, doar niște bubițe in colțul gurii care nu-mi dau niciun disconfort, doar ca nu mai trec de mult timp, arată ca o pata roșie. Va rog sa ma ajutați cu o recomandare! Mulțumesc!

1 răspuns

- 3 Feb 2016 9:06

Buna ziua , 
În sarcină, pielea este aproape invariabil afectată, chiar dacă ar fi să luăm în considerare doar transformările fiziologice. Sunt uneori afecţiuni preexistente care se agravează în sarcină, precum şi unele boli specifice acestei perioade.
Cele mai frecvente :
Papule urticariene pruriginoase ,
Prurigo de sarcină (mici proeminenţe persitente, de asemenea însoţite de prurit) apare cam la 1 din 400 de sarcini, în toate trimestrele.
Colestaza intrahepatică de sarcină se manifestă prin prurit  care apare în trimestrul al treilea de sarcină, uneori cu îngălbenirea concomitentă a pielii şi analize modificate. Se asociază cu unele riscuri legate de făt şi impune supraveghere strictă şi uneori naşterea înainte de termen. Dispare după naştere.

Ptr. a va lamuri e bine sa faceti un consult dermatologic

 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde