Mancarimi ale corpului si groasnice

Marin Petra in 22 Sep 2014 22:16 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua ,
Am efectuat un CT la care rezultatul dat de medicul de la CT este :
Indicatie: Sindrom emetizant cronic. Hernie hiatala. Sindrom anemic in observatie. Chist renal.
Indicatiile examinarii CT de pe biletul de trimitere, luand in consideratie varsta avansata a pacientei cat si comorbiditatile sale nu impun pentru moment administrarea substantei de contrast.
Achizitie nativa artefactata de miscarile respiratorii ale pacientei ce nu isi poate mentine o apnee satisfacatoare.
Formatiune tumorala ovariana dreapta cu dimensiuni de 40x45 mm, structura aparent omogena, isodensa nativ cu densitati tisulare (56UH).
Fara adenopatii retroperitoneale sau intramezenterice.
Fara lichid de ascita.
Hernie gastrica transhiatala prin alunecare de 38x25 mm, fara semne de complicatii.
Ficat cu dimensiuni usor crescute (diametrul cranio-caudal al LD=16,3 cm), contur regulat si structura neomogena prin prezenta a multiple granuloame post-infectioase la nivel bi-lobar.
Arbore biliar nedilatat.
Status post-colecistectomie.
Fara semne CT de HTP.
Splina cu dimensiuni normale si structura neomogena prin prezenta a catorva microgranuloame calcificate post-infectioase.
Ambii rinichi situati in loja lombara, cu dimensiuni normale, contur regulat, IP satisfacator, fara dilatatii pielo-caliceale. Fara calculi. Cateva microcalcificari sechelare corticale bilaterale.
Chist renal drept de alura simpla cotat Bosniak I, cu dimensiuni de 65x45x83 mm situat cortical in 1/3 superioara pe valva anterioara.
Glande suprarenale fine.
Pancreas moderat atrofic, fara procele focalizate sau colectii peripancreatice vizibile CT nativ. Canal Wirsung nedilatat.
Fara ingrosari parietale evidente la nivelul segmentelor digestive sub rezerva unei examinari nededicate si fara pregatire digestiva prealabila.
Vezica urinara in semi-repletie cu pereti fini.
Uter retrovers fara particularitati semnificative CT nativ- de considerat ca aceasta examinare este slab informativa si nedorita pentru caracterizarea de finite a acestor structuri anatomice.
Ganglioni inghinali bilaterali infracentimetrici cu alura banala.
Mica hernie parietala mediana supraombilicala cu continut grasos cu dimensiuni de 15x14 mm.
Fara leziuni focalizate osteolitice sau osteocondensante suspecte la nivelul segmentelor osoase scanate.
Importante modificari degenerative la nivelul coloanei vertebrale lombare. Fara tasari vertebrale.
Nodul pulmonar de 10 mm diametru situat centrolobular la nivelul piramidei bazale drepte cu caracter suspect.
Cardiomegalie moderata.
Ateromatoza aortica calcificata extensiva.
Iar la Concluzie a rezultat :
Formatiune tumorala ovariana dreapta ce necesita consult ginecologic si investigatii imagistice specifice IRM pelvis iv.
Nodul pulmonar inferior drept suspect-de integrat intr-un context clinico-biologic.
Mica HGTH prin alunecare fara semne de complicatii.
Chist renal drept Bosniak I.
La care am efectuat la indicatiile Medicului reumatolog 2 examene radiologice care au ca rezultat :
EX. RAD. CENTURA SCApe**sRA SAU PELVINA FARA SUBSTANTA CONTRAST :
Discreta pensare a spatiului articular coxo-femural stang.
Capete femurale cu sfericitate pastrata.
Modificari degenerative articulare sacro-iliace bilateral.
Demineralizare osoasa difuza.
EX. RAD. COLOANA VERTEBRALA COMPLETA ,MAI PUTIN COLOANA CERVICALA :
Scolioza lombara dextro-convexa.
Moderate pensari etajate ale spatiilor intervertebrale L4-S1.
Mici osteofite marginale lombare.
Demineralizare osoasa difuza.
Calcificari intimale aorto-iliace.
La indicatiile Medicului internist am efectuat CT care e cu concluzia mai sus . Medicul dermatolog mia recomandat sa efectuez 2 analize care le specific mai jos :
Anticorpi Toxoplasma IgG (cantitativ) rezultat 0.13 ( interval biiologic : NONREACTIV: 3 UI/ml ) .
Anticorpi Toxocara canis IgG rezultat 10.32 ( interval biologic : NEGATIV: 11 NTU ) si concluzia de laborator e : Pentru anticorpii Toxocara canis IgG: se recomanda repetarea testarii peste 3-4 saptamani.
la care am repetat respectiva analiza si a dat acelasi rezultat :
Anticorpi Toxocara canis IgG rezultat 10.85 ( interval biologic : NEGATIV: 11 NTU ) cu aceeasi concluzie de laborator .
La care la unele analize de sange care sunt : Hemoleucograma completa din care a iesit unele analize modificate sub limita intervalului biologic :
(RBC) Numaratoare eritrocite rezultat 3.79 si intervalul biologic este : 3.8 - 5.2 / 10^6/uL
(HB) Hemoglobina rezultat 11.4 si intervalul biologic este : 11.7 - 16.1 / g/dl
(HCT) Hematocrit rezultat 34.1 si intervalul biologic este : 35 - 47 / %
(LYM%) Limfocite% rezultat 19.4 si intervalul biologic este : 20 - 55 / %
Biochimie din care au iesit urmatoarele analize modificate sub limita intervalului biologic si peste intervalul biologic :
Complement seric C3 rezultat 80.3 si intervalul biologic este : 90 - 170 / mg/dl
IgG seric rezultat 1768 si intervalul biologic este : 650 - 1600 / mg/dl
Uree serica rezultat 55 si intervalul biologic este : 19 - 49 / mg/dl
Din Eletroforeza proteinelor serice o singura analiza a iesit mare :
Gamma% rezultat 20.2 si intervalul biologic este : 6 - 18.9 / %
Din analizele de IMUNOLOGIE au iesit peste limite ca valori :
CA 19-9 rezultat 19.9 si intervalul biologic este : 2.5 - 19 / U/ml
Feritina serica rezultat 211 si intervalul biologic este : 5 - 148 / ng/ml .
Varsta mea este 87 ani si 7 luni la care am o mancarime care ma mananca pe tot corpul si ingrozitor dar nu mia zis doctorii ca ar fi de la medicamente . In anul 2010 am fost depistata cu Virusul de Hepatita C care a fost pozitiv . Si am dat cu o crema recomandata de Medicul Dermatolog care imi mai calmeaza mancarimea dar dupa 2 ore dupa ce am dat cu crema recomandata care se numeste EMOLIUM ma ia din nou mancarimile groasnice pe tot corpul . Inaltimea mea este 165 cm si greutatea de 60 Kg . Acum din investigatiile de mai sus credeti ca ar fi o cauza din care sa rezulte mancarimile respective ?

Datimi va rog frumos o cocluzie si niste indicatii la ce am descris mai sus pe adresa de e-mail : rotaruiulian3@ gmail . com

Va multumesc mult .

2 răspunsuri

- 23 Sep 2014 13:34

Buna ziua,
Pruritul (mancarimea de piele) are foarte multe cauze, printre aceste se numara afectiunile hepatice, insuficienta renala, medicamentele (ex captoprilul), afectiunile oncologice - prezenta unor tumori sau la pacientii varstnici apare o asa numita xeroza senila (uscaciunea pielii). Conform investigatiilor efectuate nu s-a confirmat nici unul din aceste diagnostice.
Avand in vedere faptul ca cedeaza sau se amelioreaza dupa utilizarea preparatului Emolium, cel mai probabil este un prurit senil determinat de imbatraniriea si atrofia pielii.

- 3 Oct 2014 19:58

Buna seara , 
Vreau sa completez ca mancarimea e una groaznica dar nu ii dau de cap ca dupa cum e nu are o problema Dermatologica . In completare la Analizele efectuate care sunt : 
• HE4   care rezultatul e 159 si CA125 care rezultatul e 27.6 la care nu stiu care ar fi scorul roma si daca ar fi o cauza de Cancer sau Tumora Ovariana ca semn ??? Nu am rezultatul de la Irm Abdomen si Irm pelvis .
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde