Mancare nou nascut

liliana in 4 Iun 2014 9:25 Categorie Nou nascutul

Cand incep sa ii dau mancare solida bebelusului?
Copilul meu implineste 2 luni peste cateva zile si pana acum l-am hranit doar cu lapte matern.
As dori sa stiu cand pot sa ii dau si altfel de mancare bebelusului mei deoarece am impresia ca nu se satura doar cu laptele.
Multumesc!

1 răspuns

- 4 Iun 2014 9:45

Laptele de mama este un aliment perfect adaptat nevoilor de crestere si dezvoltare ale sugarului in primele 6 luni prin elementele nutritive adaptate calitative si cantitativ nevoilor si posibilitatilor de digestie ale acestuia. Laptele de mama previne supraalimentatia sugarului prin cresterea concentratiei de grasimi la sfarsitul suptului si in acest fel apare senzatia de satietate. Cel mai important lucru este ca intodeauna cantitatea de lapte creste paralel cu nevoile bebelusului deci nu exista riscul ca cel mic sa sufere de foame sau sa nu se sature.

În varianta ideală, adică atunci când bebelușul este alăptat la sân, cum se intampla si in cazul Dvs, puteti incepe diversificarea la 5 luni și jumătate – 6 luni in functie de evolutie. Medicul de familie sau pediatrul dupa evaluarea dezvoltarii bebelusului va poate da acordul si sfaturile necesare pentru a incepe diversificarea.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde