Lichid amniotic in exces

soaremaria in 15 Mar 2016 9:04 Categorie Sarcina

Buna ziua. Sunt insarcinata in 22 de saptamani si am făcut morfologia de trimestrul II. Am făcut-o de doua ori, cu doi medici diferiți, la recomandarea medicului meu curant, întrucât in trecut am avut o sarcina cu probleme depistate la aceasta investigație. Ideea este ca unul dintre medici a apreciat ca as avea prea mult lichid amniotic, independent de măsurătorile ecografului, adică asa vede dansa, deși pe ecograf ar fi pana in limita superioară acceptata (pe raport a trecut: "lichid ușor crescut"). Celălat medic a spus ca am lichid in limite normale. Ce sa mai cred? Am motive de îngrijorare? Am văzut ca sunt o grămada de afecțiuni asociate cu aceasta condiție si având experiența unei sarcini terminate rău, practic orice ma îngrijorează excesiv. Mulțumesc!

3 răspunsuri

- 16 Mar 2016 21:03

Buna ziua ,
Am sa fw intrebarea dv ginecologului .
Raspunsul o sa -l primiti la sfarsitul saptamanii viiitoare .

- 23 Mar 2016 10:31

Buna ziua , 
Dl. dr. Catalin Bosoanca , medic ginecolog va raspunde : 
"Nu e cazul sa va ingrijorati in trim 2 nu poate sa fie o probema cu lichidul dar trebuie monitorizat in continuare macar o data pe luna odata cu ecografia de control
Aprecierea lichidului amniotic nu este una precisa de masurarea lui ci este masurat un indice de lichid amniotic (afi) care este o apreciere mai degraba subiectiva decat obiectiva "

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde