Listeria

Cristina1288 in 5 Sep 2015 15:58 Categorie Sarcina

buna ziua, sunt insarcinata in saptamana 23 si am facut analizele care mi-au fost recomandate,prin ele este si listeria... analiza de listeria mi-a iesit negativ =1/32 si "detectarea unei cresteri semnificative (de 4ori) a tritupuli de anticorpi la examinarea a 2 probe recoltate la un intetval d3-3 saptamanie sugereaza infectie recurenta" ce inseamna asta?? Va multumesc

1 răspuns

- 8 Sep 2015 10:23

Listeria face parte din profilul de  monitorizarea sarcinii .
Cred ca un consult la infectionist va poate lamuri , deorece problema e complexa putind fi vorba si de de interferente = reactii false .
 
Citeva notiuni teoretice succinte din literatura  va pot confirma complexitatea diagnosticului de certitudine :  

" Listeria monocytogenes (genul Listeria) este un cocobacil Gram pozitiv, asporogen, mobil, polimorf, de dimensiuni mici. Desi sunt descrise 16 serovaruri, doar 4b, 1/2a si  1/2b sunt patogene.
Bacteria este foarte raspandita in natura, pe intregul glob, in timp ce listerioza ca boala este rara.
Incidenta infectiilor umane este dificil de stabilit, majoritatea evoluand inaparent.
Gravidele se infecteaza cel mai adesea in trimestrul III de sarcina, datorita scaderii imunitatii de tip celular inregistrata in aceasta perioada
Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si  LCR. Testul efectuat prin reactia de fixare a complementului detecteaza raspunsul serologic la Listeria monocytogenes si  poate fi util in demonstrarea unei infectii active, daca se interpreteaza in context clinic si  se monitorizeaza in dinamica1;2;3;4. "

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde