Ligamente incrucisate si leziune menisc

optyplex2 in 8 Noi 2014 12:37 Categorie Diverse

Buna ziua , am 37 de ani si de curand am fost diacnosticata cu ligamente incrucisate si leziune menisc genunchi drept , as vrea sa stiu daca trebuie neaparat operat sau se poate vindeca si prin fizioterapie si as m-ai vrea sa stiu daca este o operatie grea si cat dureaza operatia ? Si daca o sa fie complicatii dupa operatie ? Va rog sa-mi dati un raspuns urgent pentru ca miercuri sunt programata pentru operatie .

3 răspunsuri

- 8 Noi 2014 23:34

Buna ziua,
Tratamentul chirurgical este indicat in functie de severitatea leziunii la nivelul meniscului si a ligamentelor. Avand in vedere ca vi s-a recomandat interventia chirurgicala, cel mai probabil nu se poate rezolva traumatismul doar prin fizioterapie. Gradul de dificultate al operatiei la fel depinde in functie de cat de afectate sunt structurile de la nivelul genunchiului. Pentru chirurgii ortopezi acest tip de operatie este unul destul de uzual si in mare majoritate a cazurilor nefiind o interventie foarte complexa. Atat timp cat veti respecta recomandarile medicilor in principiu nu ar trebui sa apara complicatii, dar acest lucru depinde de la pacient la pacient.

- 9 Noi 2014 13:14

Gradul leziunii este de 2/3  , dar mie nu mi-a ramas genunchiul blocat si pot sa ma misc , doar ca ma doare .

- 9 Noi 2014 23:12

Avand in vedere varsta Dvs. si gradul leziunii fara tratament chirurgical nu se poate vindeca ruptura ligamentului. Daca nu se intervine chirurgical ulterior este posibil sa fie afectata stabilitatea genunchiului si cu timpul oricum veti ajunge la operatie. Tratamentul nechirurgical poate fi eficient pentru persoanele in varsta si sedentare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde