Lichid de ascita la fat in burtica

db04dod in 21 Aug 2014 19:00 Categorie Nou nascutul

Buna ziua, imi puteti da si mie mai multe lamuriri asupra lichidului de ascita la fat, cauze , si mod de tratare in tara afara, ?

1 răspuns

- 21 Aug 2014 22:20

Lichidul in burtica fatului reprezinta o afectiune care se numeste hidrops fetal.
Tratamentul este in functie de cauza care a determinat acumularea lichidului. Cel mai frecvent hidropsul poate sa apara in urma unei incompatibilitati de Rh sau atunci cand sunt probleme cu fatul precum afectiuni cardiace, pulmonare, anemie severa din cauza unei talasemii sau infectii, malformatii genetice (sindromul Turner).
Se poate efectua o interventie chirurgicala in timpul sarcinii pentru a se monta un sunt, un cateter special prin care se îndepărtează lichidul din burtica copilului, permiţându-i să se dezvolte in uter şi să ajungă la o mărime normală până în momentul naşterii.  Aceasta operatie este minim invaziva, iar cateterul se introduce sub ghidaj ecografic prin peretele abdominal al mamei, respectiv prin peretele uterin.
O operatie similara a fost efectuata in premiera de catre Dr. Hadi Rahimian in Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie REGINA MARIA din Bucureşti.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde