leziuni colon neoplasm mamar

Ina Bucur in 1 Aug 2014 14:38 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua
Este vorba de mama, 67 ani. Este operata de aproape 2 ani de neoplasm mamar, a urmat chimio si radioterapie, apoi hormonoterapie. Acum este paraplegica din martie ca urmare a aparitiei de metastaze la coloana. In martie a facut 4 sedinte de radioterapie. De la imobilizare are probleme de tranzit, diaree/constipatie, iar de o saptamana are in scaun (uneori fara a fi prezente materii fecale) un fel de mucus, o materie gelatinoasa. Azi am facut analiza acestui mucus, aceste este rezultatul:
CHISTE DE PROTOZOARE=ABSENT
OUA PARAZITI NEMATODE=ABSENT
OUA PARAZITI CESTODE=ABSENT
OUA PARAZITI TREMATODE=ABSENT
EXAMEN DIGESTIE
Ph =7.5
PREZENTE GRASIMI NEUTRE,LEUCOCITE SI RAR AMIDON LIBER DIGERAT.
PREZENTE MUCOZITATI .
HEMORAGII OCULTE = POZITIV (+++)
CHISTE DE LAMBLII = ABSENT
OUA DE PARAZITI = ABSENT
Mi s-a spus ca are leziuni la colon. Ma puteti lamuri, va rog, ce e cu aceste rezultate/leziuni, si ce se poate face? Multumesc mult

3 răspunsuri

- 1 Aug 2014 23:31

Buna ziua,
Prezenta mucusului in scaun sau aspectul gelatinos este o modificare care survine in mod obisnuit avand in vedere istoricul incarcat al mamei Dvs. Din cauza tratamentelor administate pentru a trata cancerul intestinele la randul lor au avut de suferit si in consecinta nu mai functioneaza normal.
Analizele nu sunt concludente pentru o anumita afectiune, insa ar trebuie aflat de ce exista urme de sange in scaun ( testul hemoragiilor oculte este pozitiv). Pentru a stabili cu certitudine care sunt acele leziuni trebuie efectuata o colonoscopie, insa avand in vedere situatia mamei Dvs. aceasta investigatie este destul de dificil de realizat.

- 4 Aug 2014 13:31

Buna ziua, doamna doctor, si multumesc pentru raspuns. 
As vrea sa va rog sa ne recomandati ceva pentru refacerea florei, poate imbunatatim cumva situatia. Colonoscopia este intr-adevat dificil de realizat. 

- 4 Aug 2014 18:03

Cu plarece! Pentru refacerea florei intestinale sunt recomandate probiotice precum Enterol 1-2 plicuri pe zi sau Biotics 1-3 capsule/zi. Pentru reglarea tranzitului intestinal ii mai puteti administra Hidrasec 1 capsula x 3/zi pana la primul scaun normal.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde