la cate saptamani se vad organele embrionului?

mariac in 6 Iul 2014 16:32 Categorie Sarcina

Am făcut o ecografie introvag**ala la 7-8 săptămâni, la care doctorul mi-a zis că nu este bine dezvoltat embrionul că-i lipsesc organe, că are două găuri în abdomen si mi-a sugerat chiuretaj. Vă rog ajutaţi-ma cu sfatul corect. Mulţumesc.

6 răspunsuri

- 6 Iul 2014 16:44

Ce varsta aveti? Este prima sarcina? Ati facut avorturi la cerere sau ati mai fost insarcinata si s-a produs avortul spontan? Sunt probleme in familie cu boli genetice ( mama Dvs a ramas usor insarcinata)? Am sa va rog sa imi scrieti exact rezultatul ecografiei pentru a putea sa va dau un raspuns corect.

- 6 Iul 2014 18:29

Am 30 ani. Am mai avut o sarcina acum doi ani care s-a oprit din evoluţie la opt saptamani. Mama rămânea repede insarcinata, a făcut trei copii absolut sănătoşi.
Examen ecografic:sac ocular intrauterin,embrion mic 22,2mm,cord ritmic,Bcr=186,pericordial 2 imagini omogene în obs. HIPOPLAZIE PULMONARA BILATERALA. (mai mult…)

- 6 Iul 2014 20:25

Ecografia nu m-ar fi ajutat foarte mult, pentru ca trebuie masurat, in timpul efectuarii ecogragfiei, dimensiunea toracelului pentru a stabili acest diagnostic.
Hipoplazia pulmonara bilaterala intr-adevar este o afectiune grava care presupune ca plamanii fatului nu sunt dezvoltati corespunzator si din aceasta cauza sufera si restul organelor ducand la aparitia altor malformatii. Aceasta malformatie din pacate este incompatibila cu viata.
Eu va sfatuiesc in felul urmator, sa asteptati inca o luna ( pana aproape de termenul limita de avort) si sa efectuati o noua ecografie insa de aceasta data consultati un alt doctor pentru o a doua parere. Daca rezultatul este acelasi atunci nu aveti alta optiune decat sa faceti un avort. Cu aceasta afectiune sarcina poate sa evolueze normal si sa ajungeti la termen, insa bebelusul va muri imediat dupa nastere prin insuficienta respiratorie din cauza plamanilor nedezvoltati

- 6 Iul 2014 21:29

Mulţumesc mult.

- 6 Iul 2014 21:44

Doamne ajută.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde