interventie chirurgicala

alin in 18 Sep 2014 8:58 Categorie Boli renale

Ce metoda chirurgicala ar fi indicata avand in vedere rezultatele ecografiei si faptul ca tatal meu ar fibrilatii si ia Pradaxa? Ce riscuri de recidiva a bolii sunt pentru diferitele metode chirurgicale.

6 răspunsuri

- 18 Sep 2014 9:36

Scuze, rezultatele ecografiei sunt
vezica urinara: in repletie incompleta, volum 160 cc, mediul vezical uniform hipoecogen. Fara formatiuni intravezicale.
Prostata : marita in volum, dimensiuni: 52/49/47 mm, v 65 cc, lob median de 6 cc
Observatii: rezidiul postmictional 50 ml

- 18 Sep 2014 13:02

Buna ziua,
Nu inteleg pentru ce afectiune este necesara interventia chirurgicala...
Conform rezultatului ecografiei prostata fiind marita de volum deci este vorba despre de un adenom de prostata care se tratateaza medicamentos.

- 18 Sep 2014 14:04

doctorul i-a recomandat interventie chirurgicala pt prostata

- 18 Sep 2014 20:24

Ce valoare are PSA-ului?
Simptomele urinare nu se amelioreaza cu tratamentul medicamentos?
Din cauza adenomului de prostata a aparut urmatoarele complicatii: retenţie de urină repetitivă, litiază vezicală, hematurie (sângerare) repetată, insuficienţă renală, infecţii urinare repetate, diverticuli vezicali?

- 19 Sep 2014 8:20

Valoarea PSA 2,6 . Simptomele urinare nu s-au ameliorat. Urineaza de trei, patru ori pe noapte. Despre complicatii retentie de urina repetitiva.

- 19 Sep 2014 10:05

Ok. PSA-ul nu este crescut semnificativ astfel incat sa ridice suspiciunea unei afectiuni maligne (cancer de prostata). 
Interventia chirurgicala de obicei este recomandata daca tratamentul medicamentos care consta in asocierea a doua medicamente nu a ameliorat simptomatologia dupa aproximativ 6 luni de administrare. Tratamentul trebuie sa fie constituit din 2 medicamente din clase diferite ( ex Dutasterida + Tamsulosin = Duodart) + supliment pe baza de serenoa repens (Prostamol Uno). 
De obicei interventia chirurgicala abordata de catre medicii urologi este Rezecţia transuretrală a prostatei (TURP) şi constă în ablaţia (eliminarea) ţesutului prostatic prin introducerea unui instrument la nivelul uretrei. Intervenţia transuretrală durează maxim o oră şi permite ablaţia pînă la 60g ţesut adenomatos.
O alta varianta este incizia transuretrala a prostatei (TUIP), aceasta putand fi folosita atunci cand  prostata nu este foarte marita. In aceasta procedura, doctorul introduce un instrument prin uretra pentru a face una sau doua taieturi de mici dimensiuni la nivelul prostatei.
Interventia chirurgicala deschisa este folosita doar atunci cand prostata este foarte marita si presupune o incizie intre scrot si anus pentru a indeparta tesutul prostatic.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde