interpretare rmn

macovei gabriela in 5 Mai 2015 10:11 Categorie Neurologie

Buna ziua as dori si eu o interpretare la un RMN la coloana vertebrala.
REZULTAT

Reducere a lordozei lombare fiziologice, cu tendinta la rectitudine a coloanei lombare in plan sagital. Minim retrolistezis L5/S1.
Mici osteofite de platouri vertebrale, mai importante prolabate posterior la nivel L5-S1. Deshidratare discala L4-L5. Mici neregularitati degenerative de platouri vertebrale, mai exprimate la nivel L5. Minime infiltrate osoase cu aspect edematos la nivelul pediculului vertebral stang L4 si platourilor superioare L2 si L3, interpretabile in context degenerativ.
Mic debord discal circumferential L3-L4 fara conflicte radiculare patente decelabile IRM.
Protuzii discale circumferentiale L4-L5 si L5-S1, cu amprenta durala, dar fara conflicte radiculare notabile IRM.
Modificari artrozice interapofizare lombare inferioare etajate, cu ingustare foraminala stanga la nivel L5-S1 si contact radicular adiacent L5 intraforaminal stang.
Con medular cu morfologie si semnal in limite normale, situat la nivel T12. Spatii perimedulare lombare libere.

Concluzii ;

Modificari degenerative rahidiene lombare cu deborduri si mici protuzii discale lombare inferioare etajate, asociind modificari artrozice interapofizare cu contact radicular intraforaminal stang L5.

INTREBAREA MEA ESTE CE INSEAMNA ACEST REZULTAT, DACA AM HERNIE DE DISC SI LA CE MA POT ASTEPTA.

VA ROG DIN SUFLET UN RASPUNS PE INTELESUL MEU.
CU TOATA STIMA SI MII DE MULTUMIRI.

1 răspuns

- 5 Mai 2015 22:28

Buna ziua,
Conform acestui rezultat RMN exista multiple modificari la nivelul coloanei vertebrale de etiologii (cauze) diferite. In primul rand curbura de la nivel lombar inferior ( spate jos) este diminuata, iar coloana vertebrala este aproape dreapta. Apoi exista oseofite (ciocuri) si modificari degenerative (imbatranirea) la nivelul vertebrelor. Protruziile discale L4-L5 si L5-S1 sunt sugestive pentru prezenta unei hernii. Ar fi indicat sa consultati un medic neurochirurg, deoarece avand in vedere aceste modificari este posibil sa aveti nevoie de o interventie chirurgicala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde