INTERPRETARE RMN

georgiana muntean in 10 Mar 2015 19:20 Categorie Neurologie

Buna seara . Ma numesc Georgi , am 39 de ani si 2 copii mici. Va rog sa ma ajuta ti cu interpretarea unui RMN cerebral facut in urma cu o luna. . Din luna decembrie ma simt din ce in ce mai rau, imi pierd cunostinta, chiar de cateva ori pe zi, sunt tot timpul ametita, nu mi pot pastra postura dreapta, sunt irascibila, nu suport lumina, sunt obosita si nu ma pot odihni deloc. In urma RMN s a evidentiat: FORMATIUNE CHISTICA PINEALA NEGADOLINOFILA CU DIAMETRUL DE 6MM IN IZOSEMNAL CU LCR PE TOATE FRECVENTELE. SPATIILE LICHIDINE PERICEREBRALE INTERGIRALE BILATERALE SUNT LARGITE MODERA. BUCLA VASCULARA CE INTERSECTEAZA NERVII 7,8 DE PARTEA STANGA IN PORTIUNEA INTRACISTERNALA. ACUMULARE LICHIDIANA DE APROX. 12MM INCHISTATA LA NIVELUL PERETELUI INTERN AL SINUSULUI MAXILAR STANG. SECVENTA ANGIO IRM3D TOF SI RECONSTRUCTIILE MIP EVIDENTIAZAABSENTA SEGMENTULUI A1 PRECOMUNICANT AL ACA DREPTE.VA MULTUMESC ANTICIPAT, CU SPERANTA CA VOI AFLA MAI MULTE. NU MI PERMIT SA MERG LA SPITAL.

1 răspuns

- 10 Mar 2015 23:01

Buna seara,
Sunt mai multe modificari prezente care ar trebui sa fie investigate si sa consultati un medic specialist.
La nivelul glandei epifize (pineala) este prezenta o formatiune chistica, care ar trebui supravegheata in timp pentru a determina daca isi modifica dimensiunea. Ar fi indicat sa consultati un medic endocrinolog pentru a stabili daca determina simptome endocrinologice.
In acelasi timp exista niste acumulari de lichid cefalorahidian (lichidul care inveleste creierul) care ar trebui sa fie investigata de catre un medic neurochirurg pentru a depista cauza.
La nivelul sinusului maxilar este prezent un chist care daca determina simptome atunci ar trebui sa consultati un medic ORL-ist pentru o interventie chirurgicala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde