interpretare rezultate analize

paula26gl in 29 Dec 2015 15:01 Categorie Diverse

Buna ziua. Am facut recent niste analize la sange si am cautat rezultatul lor online, dar unele sunt in curs de perlucrare si nu le pot primi decat mai tarziu. Am vazut rezultatele unor analize precum ANTI HCV- 0.129
ANTIGEN HBs 0.387
si testare hiv 0.084.
Acolo da un numar de referinta pentru pozitiv sau negativ, din cate am vazut eu ma incadrez la rezultatele negative. Si ce ma mai ingrijoreaza neutrofilele au iesit sub limita normala: 43.8 % , iar limitele normale ar fi fost intre 45 si 80. Credeti ca am motive de ingrijorare?

1 răspuns

- 29 Dec 2015 18:12

Buna seara ,
Interpretarea analizelor se face in context clinic .
Cand un laborator da reultatul la anumite analize asa cum le citati : AgHbs , anti HCV , anti HIV , de regula dau rezultatul +, slab + sau - si " cut off" = valoarea limita  care s -a obtinut si care determina rezultatul negativ sau pozitiv .
Fiecare laborator in functie de chitul care il foloseste da aceste limite si da si interpretarea : negativ , pozitiv , sau slab pozitiv ( posibile interferente ).
Valoarea procentula ptr. neutrofile e si ea impotanta , dar mai importanta e valoarea absoluta a lor , respectiv numarul lor.
Cel mai bine duceti - va la medicul care a recomandat investigatiile si o sa va lamureasca in contextul in care le - a recomandat .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde