Interpretare rezultatat colposcopie

ioana-g in 27 Aug 2014 23:36 Categorie Boli genitale feminine

Buna ziua.Am 41 de ani,activa se*ual,ciclu relativ regulat,cam la 32 de zile,tine cam 5-6 zile, usor abundant,dar asa a fost mereu.Ca istoric medical:chisturi ovariene ,care in urma tratamentului au disparul;la 19 ani un avort la cerere;la 25ani o nastere normala si la 32 de ani un avort spontan din cauza unui hematom.La controalele de dupa pierderea sarcinii nu s-a depistat nimic deosebit.In general o stare de sanatate buna.

In luna ianuarie a acestui an am avut o secretie brinzoasa insotita de mincarimi ingrozitoare. M-am spalat cu apa si bicarbonat si in 2 zile a trecut.De vreo 3-4 luni am simptome pelvine ciudate.Simptomele nu sunt continue,alterneaza si sunt de intensitate mica:ba dureri ca de menstruatie desi nu este cazul,ba o presiune din interior spre exterior cind pe linia uterului cind la intrarea in vag**.Am de asemenea o secretie alb galbuie,abundenta uneori cu un miros urit.Nu am singerari ,mincarimi nici dureri la contactul se*ual’

Din cauza acestor simptome m-am prezentat la Polizu unde mi s-au facut niste teste;

Eco transvag**ala unde nu s-a gasit nimic deosebit.Dr a spus ca am putin endometru ingrosat si citiva foliculi deoarece sunt cu 7 zile inainte de menstruatie. Dar, cind acea sonda patrundea adinc eu simteam o durere iar dr. a zis “poate fi ceva inflamator”,eu nu vad nimic deosebit.;

In aceeasi zi o alta dr. mi-a facut:

SECRETIE COL UTERIN: nu s-au dezvoltat germeni,

SECRETIE vag**ALA – coloratie Gram:

-bacili gram negativ relativ frecventi,

- coci gram pozitiv izolati relativ frecventi,

-leucocite frecvente.

COLPOSCOPIE:

FP: col cicatricial fara leziuni ale exocolului(sau endocol,e scris de mina si nu inteleg prea bine),

AA: JSC de tip2,

ZT: sedulara (sau sechelara),

TL: (+) neomogen Atit scrie.

Rezultatul la PAP vine peste 2 saptamini.

Am incercat sa obtin ceva informatii de la d.na doctor dar nu am reusit.O asistenta medicala s-a uitat pe foaie si a zis :” Da…eu nu vad colul dar…ai o nastere…un avort….vad ca ai jsc tip2…mm… sunt niste modificari”, m-a speriat ingrozitor.

Programarea la dr.ginecolog este peste 3 saptamini deabea (plecat din tara) si asteptarea ma omoara.

Apelez la experienta si amabilitatea dvs, pt ca sunt f ingrijorata,daca se poate, sa imi spuneti ,dupa parerea dvs., este ceva grav (suspiciune de cancer dupa colposcopie),si in acest caz sa ma programez de urgenta la alt medic sau este “ceva” care cu tratament adecvat se vindeca si pot astepta cit de cit linistita programarea.

Imi cer scuze pt mesajul stufos si astept cu nerabdare raspunsul dvs. deoarece sunt tare nelinistita.

Va multumesc pentru timpul acordat.

4 răspunsuri

- 28 Aug 2014 0:12

Buna ziua,
In primul rand exista suspiciunea unei infectie genitale, insa nu s-au efectuat investigatii pentru trichomonas, chlamydia, gonococ, gardnerella s.a.
Nu se pune problema de cancer de col uterin, in cel mai rau caz exista niste modificari la nivel celular care se pot transforma in cancer ( o rana de pe colul uterin). Confirmarea acestor modificari va fi stabilita de catre testul Papanicolau, insa chiar daca sunt prezente cel mai probabil este un stadiu incipient in care se poate trata foarte usor.

- 28 Aug 2014 0:18

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Deasemenea, va rog ,urmeaza sa iau rezultatul testului Pap.Medicul va confrunta toate analizele si v-a prescrie tratament.Dar daca eu nu am facut si acele analize de care vorbiti dvs. de unde stiu ca voi urma un tratament corect? Trebuie sa cer eu teste suplimentare?

- 28 Aug 2014 0:24

In functie de acest rezultat medicul va decide daca este necesar de investigatii suplimentare pentru a va recomanda tratamentul.

- 28 Aug 2014 1:34

Va multumesc pentru timpul acordat.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde